0 comentarii

Reprezentant de vanzari…

Pentru a face bani trebuie sa stii sa vinzi. Fie ca te vinzi pe tine, atunci cand te angajezi, fie ca vinzi produse sau servicii, realizate de altii sau chiar de tine, a vinde este singura modalitate  de a face bani (in afara de cea de a cere donatii si sponsorizari).

In familie si in scoala, cu foarte mici exceptii, nu esti invatat sa vinzi. Educatia se restrange la alte aspecte, care nu au de-a face cu aceasta abilitate.  De aceea, e bine sa-ti cauti alte zone in care sa inveti sa vinzi,  din punct de vedere teoretic si practic:

  • teoria: se dobandete din carti. Din fericire, s-a tradus foarte mult in acest domeniu. In orice librarie ai intra sau la orice cautare pe internet, vei gasi titluri are trateaza acest subiect, de la nivelul incepatorului la avansat. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti si sa citesti!
  • practica: un munte de teorie nu valoreaza cat un gram de practica. De aceea, dupa ce te-ai informat despre tehnici de vanzare, din carti, e bine sa le aplici in practica, iar cel mai simplu mod in care poti s-o faci, chiar daca esti adolescent, este sa devii reprezentant de vanzari

Ce inseamna “reprezentant de vanzari”?

Un reprezentant de vanzari este un angajat sau un colaborator care prezinta spre vanzare, o oferta de produse sau de servicii ale unei firme. In acest capitol voi vorbi despre colaborarea cu firme, in calitate de reprezentant de vanzari.

De obicei, o persoana interesata sa activeze ca reprezentant de vanzari, in calitate de colaborator, contacteaza o firma care ofera o asemenea posibilitate de colaborare. Conditiile necesare pentru a fi primit ca si reprezentant de vanzari sunt minime, de cele mai multe ori doar o cerere este suficienta.

Dupa acceptare, se semneaza un acord sau un contract, cateodata numai online, dupa care reprezentantul de vanzari va fi informat despre oferta, cel mai adesea din  materiale promotionale, sub forma de cataloage tiparite sau cataloage online.

Reprezentantul va incepe sa promoveze oferta la cunostinte si prieteni iar in cazul in care va realiza o vanzare, va fi remunerat de catre firma in cauza cu un procent din pretul produsului sau serviciului vandut.

Cum decurge procesul?

Sa spunem ca vei promova anumite produse ale unei firme.Vei primi catalogul, pe care il vei prezenta prietenilor sau cunoscutilor. Acestia isi vor alege produsele. Iti vei nota produsele alese si vei face comanda la firma. Firma iti trimite produsele comandate, prin colet cu ramburs,  la un pret cu discount (reducere) care este discountul tau de reprezentant. Tu vei vinde produsele la pret intreg iar reducerea o vei retine pentru tine.

Acesta este un fragment din cartea CUM SA FACI BANI IN ADOLESCENTA. Poti afla detalii despre carte pe internet la adresa:

http://cfba.lucadezmir.com

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Nascut in 1968. Domiciliu in Timisoara. * medic dentist (prin profesie) * investitor in imobiliare (din necesitate) * investitor la bursa (prin potriveala de psihologie) * iubitor de muzica (vizitati blogul ca sa vedeti genurile preferate) * fotograf amator (din pasiune- poze peste tot in blog!) * raspindac de informatie (prin proiectele mele) * calator (prin vocatie) * blogger (nu se vede?) * scriitor (din pornire interioara; se leaga la raspundac de informatie) * si altele

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *