4 comentarii

Investitii in adolescenta

Banii sunt un element important in viata de zi cu zi. Societatea moderna in care traim se bazeaza aproape exclusiv pe sistemul financiar, atunci cand vine vorba de economie si chimbul de obiecte si valori. De aceea, fiecare cetatean este pus in situatia de a obtine cele necesare traiului cu ajutorul banilor.

Dincolo de necesitatile de trai, fiecare dintre noi avem dorinte si nevoi proprii. Unele pot fi satisfacute usor, altele necesita sume mari de bani. Acest lucru ne pune in situatia de a gasi metode prin care sa obtinem sumele de bani de care avem nevoie.

Exista, conform lui Robert Kiyosaki, autor de finante personale si investitii, patru mari modalitati de a obtine bani, si anume in calitate de:

 • angajat
 • liber profesionist
 • patron
 • investitor

Aceste patru categorii alcatuiesc Cadranul banilor.

Primele doua categorii sunt cele in care persoanele isi vand timpul si abilitatile pentru bani.

Ultimele doua categorii sunt cele care utilizeaza timpul si albilitatile altor oameni (angajati) si/sau capitalul personal sau de imprumut, pentru a face alti bani. Doar aceste doua categorii pot utiliza efectul de multiplicare (denumit si efect de parghie) pentru a produce bani in cantitati dorite.

Acestea sunt, pe scurt, elementele problemei. Ca atare, daca vrei sa faci bani conform nevoilor tale, atunci cand nevoile sunt mari, trebuie sa te orientezi spre a-ti creea propria afacere sau pentru a deveni investitor. In capitolele anterioare am analizat mai multe modalitati prin care poti sa-ti deschizi o afacere. In acest capitol voi trata posibilitatea de a deveni investitor.

Acesta este un fragment din cartea CUM SA FACI BANI IN ADOLESCENTA. Poti afla detalii despre carte pe internet la adresa:

http://cfba.lucadezmir.com

 

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Nascut in 1968. Domiciliu in Timisoara. * medic dentist (prin profesie) * investitor in imobiliare (din necesitate) * investitor la bursa (prin potriveala de psihologie) * iubitor de muzica (vizitati blogul ca sa vedeti genurile preferate) * fotograf amator (din pasiune- poze peste tot in blog!) * raspindac de informatie (prin proiectele mele) * calator (prin vocatie) * blogger (nu se vede?) * scriitor (din pornire interioara; se leaga la raspundac de informatie) * si altele

4 Comentarii

 1. Buna ziua!

  Ma numesc Seculin Dragos, proaspat absolvent al Colegiului de Stiinte ” Grigore Antipa ” din Brasov. Am sustinut examenul de bacalaureat saptamana trecuta si acum astept rezultatele examenelor.
  As dori sa va intreb daca stiti cumva in cadrul facultatii de Stiinte Economice (ASE) exista o ramura pentru piete financiare? Sau mai degraba ce ramura a facultatii as putea urma pentru o cariera in domeniul ” piete financiare” ?

  Am citit doar ultimul articol ” Investitii in adolescenta ” (Nu am avut timp cdatorita examenului de bacalaureat, acum am sa tratez site-ul sau blogul seriozitate deoarece sunt multe de invatat de la dumneavoastra) si din cate imi dau seama ideea de a investii la bursa ar trebui tratata mai degraba ca un hobby si nu ca un job. Chiar dumneavoastra a-ti spus ca sa investesim banii pe care ii putem pierde. Si intrebarea mea este cum putem investi bani daca nu avem un loc de munca stabil cu venit lunar?

  Va multumesc anticipat!

 2. Dragos,

  la facultatile de economie exista cursuri care trateaza problematica investitiilor, dar se refera la investitiile pe care le realizeaza firmele. investitiile in produse financiare sunt prezentate sumar.
  posibilitati de a invata sunt: sa urmezi cursuri in cadrul unor banci sau firme de investitii sau daca nu esti angajat in asemenea firme, cursuri ale unor traderi (de exemplu Mircea Dologa, cauta pe internet).
  investitiile presupun existenta capitalului, nu a “unui loc de munca stabil cu venit lunar”. despre cum sa-ti asigur traiul din investitii, asta e alta poveste…

 3. D-le Stallion,

  -in primul rand ar fi o dovada de respect din partea ta sa te prezinti.
  -in al doilea rand ar fi o dovada de cunoastere a domeniului sa ne spui unde investesti si sa ne arati macar o statistica procentuala de cont de investitii

  pana cand nu faci acest lucru, nu poti emite o parere avizata. cat despre articol, sunt de acord ca nu toata lumea e facuta sa fie investitor, dar sa spui ca nu avem nicio sansa ca si investitori, mi se pare exagerat…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *