0 comentarii

O greseala, doua greseli

Un elefant se legana pe o panza de paianjen si pentru ca panza nu se rupea a mai venit un elefant. Doi!

Care este diferenta intre acest cantecel pentru copii / oameni mari-copii si greselile pe care vrem, nu vrem le facem? Probabil consecintele pe care le asociem celor din urma. In copilarie o greseala sau mai multe se soldau cu certuri sau pedepse. Daca faci asa urmeaza sa se intample cutare lucru, daca nu faci asa, o sa o patesti grav si, eventual, va fi iremediabil. Apropo, ai auzit pe cineva vreodata sa iti spuna: ai voie sa gresesti?! Cu siguranta insa ai spus, cel putin odata in viata: data viitoare nu am sa mai gresesc. Imposibil!

Cum ai putea sa stii cum este mai bine sa faci intr-un fel sau altul daca nu experimentezi si, alegi, pe masura ce evaluezi rezultatele ideilor sau faptelor, care iti este cea mai potrivita solutie sau cale?

Pare simplu, insa teama de a gresi nu are de a face cu matematica ci cu orgoliul. Cum as putea eu fi surprins in postura in care sa constat ca ceea ce am gandit sau actionat la un moment dat nu a fost cel mai potrivit? Cum tocmai eu am putut sa ma insel? Cum tocmai eu am primit acele mustrari? Dar daca privesti din perspectiva ca, de fapt, este o alta opinie intr-o anumita conjunctura acel lucru legat mai este legat de tine propriu-zis, fiinta umana care are dreptul de a alege ce ii place si nu ii place, ce vrea si nu vrea?

Daca orgoliul devine din ce in ce mai mititel nici momentele de pus cenusa in cap, scufundat in butoiul cu rusine si vinovatie, nu dureaza mai mult decat sa indrepti ceea ce ai de indreptat sau perfectionat, caci fiecare tanjim dupa o calitate a vietii din ce in ce mai buna. Iar ceea ce e de indreptat doar tu insuti stii, caci tot ce poate insela un om este propria constiinta.

De multe ori ceea ce consideri o greseala nu este de fapt o greseala ci senzatia cu care ramai dupa ce o asteptare nu a fost implinita. Acea dulce amara amintire a unei emotii care s-a stins si i-a luat locul o lectie de viata. „Binecuvantat este cel ce nu asteapta recunostinta, caci acela nu va fi dezamagit”.

Gresesti din prea mult entuziasm sau resemnare, din neatentie, curiozitate, dragoste, dorinta de a intelege si a cunoaste. Pentru simplul fapt ca te-ai nascut si ai in dar aceasta viata.

Irina Elena Aiacoboae

Life & Business Coach

 

 

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *