2 comentarii

Bani din exploatarea pamantului si cresterea animalelor

Exploatarea pamantului si cresterea animalelor sunt activitati ancestrale. Prezenta lor, de la inceputurile civilizatiei, sunt legate de una dintre necesitatile majore pentru supravietuire: hrana. Tocmai din aceasta cauza, intotdeauna, indiferent daca avem o economie bazata pe bani (ca cea din zilele noastre) sau pe un alt sistem de schimb economic (cum ar fi barterul), persoanele care se ocupa cu aceste domenii vor putea sa-si castige existenta fara probleme.

Desigur, acest tip de activitate nu este pentru oricine. Trebuie sa-ti placa munca fizica, trebuie sa iubesti natura in general.  Ce pot sa-ti spun eu, din proprie experienta (unul din hobby-urile mele este gradinaritul) este faptul ca exploatarea pamantului:

 • este o activitate sanatoasa, relaxanta,
 •  te stimuleaza intelectual (o sa vezi mai jos de ce)
 •  te reconecteaza cu natura si cu ciclurile acesteia, lucru pe care l-am pierdut, ca specie, odata cu civilizatia urbana
 •  iti asigura un flux de alimente naturale, deosebit de sanatoase, pentru care ar fi trebuit sa platesti sume mari de bani, in cazul in care ai dori sa le cumperi de la producatori certificati in agricultura biologica.

Necesarul de baza

Exista doar o cerinta de baza majora, pentru a putea face agricultura (si cand spun agricultura, ma refer si la cresterea animalelor): pamantul. Daca ai pamant, poti sa obtii atat produse alimentare din plante cat si sa cresti animale.

Celelalte elemente necesare sunt atat materiale cat si intangibile:

 • o sursa de apa- de suprafata, de foraj…
 • o sursa de energie (pentru a extrage si distribui apa)- forta fizica, curentul electric, motorul cu ardere interna (motopompa),  energia solara sau eoliana…
 • unelte pentru lucrul pamantului
 • informatii (know-how) despre exploatarea pamantului si cresterea animalelor

Adevarul este ca poti incepe cu minimum de dotare: un foraj de mica adancime, pentru apa, care nu este prea scump de realizat (depinde de zona in care te afli), o pompa de apa manuala, cateva unelte de baza (grebla,sapa, harlet etc.)

Acesta este un fragment din cartea CUM SA FACI BANI IN ADOLESCENTA. Poti afla detalii despre carte pe internet la adresa:

http://cfba.lucadezmir.com

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Nascut in 1968. Domiciliu in Timisoara. * medic dentist (prin profesie) * investitor in imobiliare (din necesitate) * investitor la bursa (prin potriveala de psihologie) * iubitor de muzica (vizitati blogul ca sa vedeti genurile preferate) * fotograf amator (din pasiune- poze peste tot in blog!) * raspindac de informatie (prin proiectele mele) * calator (prin vocatie) * blogger (nu se vede?) * scriitor (din pornire interioara; se leaga la raspundac de informatie) * si altele

2 Comentarii

 1. E un domeniu cu mare potential. Si eu am intentia sa ma apuc de culturi bio, chiar daca am trecut de multisor de adolescenta. 🙂 Doar sa stii ca procedurile-s mai complicate, ai nevoie de certificari pentru productia bio ( nu cred ca poti sa convingi vreun client daca n-ai certificat si cred ca iei si amenda daca incerci s-o faci). Iar pentru obtinerea de culturi cu adevarat bio, care sa treaca si testele chimice, ai nevoie de o zona nepoluata si fara vecini care folosesc ingrasaminte, fiindca ele ti-ar contamina solul. Deci prima conditie, cred eu, este obtinerea (de preferinta in proprietate, nu stiu daca ar functiona in arenda) a unui teren aflat intr-o zona fara poluare. Abia dupa aceea poti incepe sa te gandesti la culturi bio.
  Spor la treaba tuturor celor care vor sa incerce.

 2. Un început poate fi si balconul. Am si la tara rosii, andive, mazare, soia, cartofi etc. dar si în balcon plante aromatice: ghimbir, melissa, patrunjel, cimbrisor, marar, oregano.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *