0 comentarii

Singuratatea pana la fund

Acceptarea si asumarea singuratatii ca si conditie umana vine de regula atunci cand bei pana la fund tot amarul promisiunii desarte a unei izbandiri prin iubire sau prin orice activitate care iti tine mintea ocupata.

Constientizarea efemeritatii readuce pe picior de egalitate fiinta umana cu ea insasi si cu restul semenilor. Nici o teama nu mai poate bantui ceea ce a devenit familiar, demult pierdut in timp si recompus farama cu farama: eul complet, constient, echilibrat cu sinele sau si, in consecinta, cu partea din universul careia ii apartine.

Evitarea singuratatii este un surogat pentru alungarea unei suferinte pe care cuvantul insasi il face sa sune ca o rana. Singuratatea nu se trateaza, ea se absoarbe, se traieste, se dizolva in dulceata fiintei, pana cand relatia cu exteriorul nu mai este o preocupare pentru a inlocui nevoia de uitare.

Ea nu este un gol, o pacoste, o izgonire din eternitate. Poate fi regasita in tacere, in preaplinul cu care cutezi sa intri in interiorul tau si privesti de acolo lumea curata, discreta, eliberata de relationari, contexte, individualitate.

Mircea Eliade spunea “Singuratatea e starea spirituala in care ne nastem, acea stare naturala si adevarata. Cu timpul o uitam, ne maturizam si devine din ce in ce mai straina. Uneori, o regasim, dar acum ne speriem, caci am devenit straini fata de ea, acum fugim de ea, desi ar trebui sa o cautam din nou, caci numai prin ea putem spera a gasi adevarul.”

Prietene, nu poti sa imi dai ceea ce eu am deja, caci nu am nevoie. De imi dai ceea ce eu nu am, niciodata nu imi va fi suficient, pentru ca eu nu cred ca exista. Dar si tu si eu avem de oferit clipe, in care putem sopti cuvintele ce ne leaga, despart, aprind, deschid ferestre si inchid usi.

Irina Aiacoboae

Life & Business Coach

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *