0 comentarii

Introducere

Lista articolelor din seria: Solutii pentru un cuplu fericit

  1. Introducere
  2. Reguli de aur pentru un cuplu implinit
  3. Alte reguli si… un angajament

Draga prietene, hai sa vorbim astazi un pic despre iubire, despre tine, despre el (ea), despre  relatia ta de cuplu.
Iti impartasesc acum din greselile mele, care din lipsa de cunoastere, din lipsa de incredere in mine, au pus capatul unor relatii de iubire care au fost frumoase in felul lor, dar care nu ma ajutau sa fiu pe deplin fericita si sa ma dezvolt la adevarata mea valoare.

« Eu credeam ca iti vorbesc despre mine, cand de fapt, vorbeam in locul tau, despre tine. Deasemenea credeam ca tu vorbesti depre mine, cand de fapt, te lasam sa vorbesti despre mine, in locul meu. »
Si in aceste dialoguri indirecte, ma rataceam si vrand sa ma alatur tie, acolo unde de fapt tu nu erai…
Iar tu te pierdeai incercand sa ma intelegi, acolo unde de fapt eu nu eram !

Toate greselile acestea de comunicare, draga prietene, m-au invatat  pe propria piele ca inainte sa intru intr-o relatie, trebuie sa fiu impacata cu mine in primul rand si am descoperit ca atunci cand stiu sa ma definesc, sa ma diferentiez de tine… si indraznesc sa spun « NU », incep sa ma respect.

Cand scap de teama de a fi respinsa sau abandonata, pot sa ma eliberez si de insuportabilul sentiment ca eu sunt cea rea.
Cand imi asum riscul si am resursele pentru a-mi satisface nevoile pe care le aruncam in seama ta, … pot deveni o partenera in intelesul deplin al cuvantului, pentru a construi o relatie deplina cu tine.

Am studiat, am citit mult, am scris o lucrare de licenta pe tema compatibilitatii in cuplu, si ce e cel mai placut, ca in prezent traiesc o frumoasa poveste de iubire, ceea ce m-a ajutat sa-ti imparasesc si tie din invataturile mele.
Ca o relatie sa decurga sanatos, ai nevoie de : toleranta, valori comune, o legatura de prietenie, comunicare, intelegere sexuala, planuri si visuri.

Vom incepe cu toleranta si le vom detalia pe toate in articolele urmatoare.

TOLERANTA

Si spun asta cu gandul la recunoasterea diferentelor dintre cei doi parteneri. «  lui ii place sa se culce tarziu, eu dorm devreme. » « el prefera marea, eu muntele »

Eu prefer sa stau duminica seara, acasa, la un film bun impreuna cu iubitul meu, iar el prefera sa mearga la fotbal cu prietenii. Sportul si miscarea sunt foarte importante pentru el. Asa ca eu, am ales sa ma adaptez situatiei si sa-mi gasesc o activitate si prefer sa ma intalnesc cu prietenele in oras, sau sa stau acasa sa citesc si sa-mi astept iubitul sa se intoarca energizat de la fotbal.

El introvertit, iar eu extrovertita, prefer sa ies sambata in club, sa dansez, sa socialilez, el prefera sa stea in casa, sa ne uitam la un film. Tolerant si intelegator, am facut un pact si de doua ori pe luna iesim impreuna cu gasca in club la distractie.

Prezentarea acestor comportamente face sa ne vedem partenerul asa cum e, nu cum ni-l imaginam sau ne-am dori noi sa fie.
Aceasta mai buna cunoastere a partenerului si a propriei persoane, ne ajuta la rezolvarea mai clara a conflictelor rezultate din diferente.
Trebuie cautate punctele in care fiecare e capabil de un compromis pentru a satisface nevoile si dorintele partenerului.

Alege curiozitatea in locul fricii, si cand spun asta ma gandesc la acele persoane care-si doresc cu ardoare schimbarea, acestea nu o vor obtine ; iar cei care nu mai vor sa se schimbe, aceia se vor schimba. De ce spun asta ? Pentru ca, pentru a savura fiecare clipa si moment al fericirii e nevoie sa te opresti din cautari, traieste din plin momentul fericirii. Un citat care mie imi place foarte mult, suna asa : «  numai cine a incetat cautarea va fi gasit, si va fi gasit pe sine, si pe sine reflectat in partener ».
Accepta misterul ce se creaza intre voi, pentru ca tocmai acest mister, aceasta imposibilitate de a cunoaste si a intelege in intregime partenerul este ceea ce creaza dorinta erotica.

va urma

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *