0 comentarii

Time management 3

Lista articolelor din seria: Managementul timpului

  1. Time management – Partea 1
  2. Time management Partea 2
  3. Time management 3

Chiar daca de obicei nu citesti nimic, citeste macar urmatoarele randuri. Poate ca te-ai intrebat de ce oamenii cumpara carti cu privire la time managment. Probabil ca raspunsul poate fi sintetizat intr-o idee foarte simpla.

Momentul in care oamenii incep sa doreasca sa duca o viata mai buna este acela in care devin mai constienti ca nu detin controlul asupra propriei vieti si lucrurile care conteaza cel mai mult in viata sunt prea adesea puse in umbra de altele care conteaza prea putin sau aproape deloc.

Traim in era “crizei de timp”. Viata devine din ce in ce mai agitata, iar noi suntem nevoiti sa ne miscam din ce in ce mai repede doar pentru a ne pastra locul de munca. Cerintele pietei de munca pun un atat de mare accent pe productivitatea individuala incat, daca nu esti productiv, esti eliminat. Rezultatul este o presiune extraordinara si o dorinta perpetua de a excela, insotita de un sentiment coplesitor de nesiguranta in ceea ce priveste viitorul. Carierele noastre solicita din ce in ce mai mult timp, iar aceasta se reflecta in viata noastra de familie. Vietile noastre sunt atat de incarcate de sarcini pe care trebuie sa le indeplinim, incat ne simtim realmente prinsi in capcana, neputinciosi.

Mai jos sunt enuntate 5 legi, mai bine zis 5  ponturi pentru o imbunatatire a calitatii relatiei timp – viata noastra:

Legea 1 – Iti controlezi viata, controlandu-ti timpul

Legea 2 – Valorile fundamentale reprezinta baza implinirii personale

Legea 3 – Cand activitatea cotidiana iti reflecta valorile fundamentale vei ajunge sa te bucuri de echilibrul interior

Legea 4 – Pentru a-ti atinge obiectivele importante trebuie sa iti pasasesti zona de confort

Legea 5 – Planificarea zilnica te ajuta sa iti valorifici timpul mai eficient prin cresterea concentrarii

Trebuie sa nu uitam ca perfectiunea nu poate fi experimentata ca idee. Poate fi doar simtita. Cum simtim perfectiunea celuilalt? Deschizandu-ne inima catre acea persoana. Inima noastra constituie cea mai de pret comoara pe care o avem. Ea reprezinta sursa adevarului, a intelepciunii, a pacii si a bucuriei. Cu o inima deschisa putem vindeca orice.

Ori de cate ori timpul pare sa fie o problema pentru noi, sigur este o falsa problema. Sa presupunem ca avem de terminat o lucrare pana la un termen limita si credem ca nu este suficient timp. Adevarul este ca atunci cand suntem inspirati sa facem ceva, ideile curg repede si usor. Timpul pur si simplu se suspenda. Daca, indiferent de motive, simtim ca nu putem termina acea lucrare la timp, stim ca de fapt nu vrem sa o terminam la timp. Disconfortul simtit fata de presiunea timpului este un semn ca refuzam iubirea pentru cel care ne-a dat de facut acea lucrare si pentru noi.

Oamenii care cred ca timpul este important vor crea sau vor atrage circumstantele care sprijina aceasta convingere. Dimpotriva, cei care cred ca timpul e nesemnificativ nu vor genera sau nu vor atrage circumstante in care timpul cauzeaza disconfort.

Motivatie!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *