1 comentariu

Se poate… totul e sa vrei!

Adevarul este ca m-am saturat sa tot explic cat de necesara ar fi schimbarea mentalitatii de predare in scolile romanesti. Mi-am pierdut speranta ca in curand se va schimba ceva, ca profesorii vor fi altfel sau vor incerca sa se schimbe si sa fie in pas cu tehnologia… cand… mi s-a dat peste nas!

Si m-am bucurat! M-am bucurat mult sa vad ca se poate face scoala si pe placul copiilor, se poate face scoala inovativa… totul este sa vrei.

Saptamana trecuta joi si vineri am participat la un eveniment organizat in Timisoara de doua dintre scolile timisorene. Este vorba de Scoala Generala 19, Avram Iancu si Scoala Generala 25. Am vazut ore predate “ca la carte” asa cum mi-a spus unul dintre elevi.

Cele doua scoli mentionate sunt partenere in programul “Pathfinder” si fac parte dintre acele scoli care se incadreaza in termenul de inovative.

In acest caz nu pot sa nu remarc si sa salut aportul adus de firma Microsoft, prin Doamna Sanda Foamete in programul “Parteneri pentru educatie”, parteneriat care stimuleaza introducerea in scoli a retelelor de calculatoare, a internetului si metodelor moderne de predare online, in scoli.

Am vazut o lectie  de muzica online sustinuta la Scoala nr. 19, in care au fost implicati si elevi aflati la Liceul Ion Vidu, toata reprezentatia desfasurandu-se in timp real prin intermediul internetului.

Am vazut o ora de geografie predata in limba engleza si in care se foloseste un program de simulare de cutremure, tot la Scoala nr.19.

Am vazut pe viu, o lectie de biologie, sustinuta de catre elevii unei clase a VIIa de la Scoala nr.25, lectie in care au folosit “Smartboard-ul” acea tabla electronica interactiva (parca eram intr-un film SF). Sa nu va povestesc ca acesti elevi isi rezolva lectiile online, postand temele pe blog-ul clasei.

Am participat la o lectie de ecologie si fizica predata in limba engleza, iar informatiile au fost transmise online la Scoala nr.19 Timisoara.

Am fot uimita sa vad copii de clasa a IIa, lucrand pe o retea de laptop-uri pe care au realizat in paint lectia legata de “Sanatate si fructe” la Scoala nr.25, elevii faceau parte din clasa cu predare in sistemul alternativ STEP by STEP.

Au mai fost o multime de lectii de matematica online, un atelier de realizare de desene animate cu elevii de clasa a IVa, sa vezi copii de ciclul primar cu cata usurinta folosesc calculatorul si cu cata placere il asculta pe Domnul invatator… este extraordinar. Aaaa… si o lectie de educatie financiara la clasa a IIa , ce au facut copiii de la Scoala nr.19 la doar 8 ani… priveste poza de mai jos!

Aveti dovezi in imagini ca se poate… totul este sa vrei!

Felicitari tuturor profesorilor implicati si directorilor acestor scoli pentru sustinere si pentru ca vor sa faca o scoala la care copiii sa vina de placere, nu de obligatie!

Daca se poate face acest lucru la scoala in ciclul primar si gimnazial… de ce nu s-ar putea implementa acest sistem si pentru liceeni? Ce ziceti dragi adolescenti, v-ar placea?

Hmmm… ce intrebare stupida ­čÖé !

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Foarte activa in domeniu sprijinirii adolescentilor, Simona are o emisiune bisaptamanala la WestCityRadio din Timisoara, cu si despre adolescenti (Colivia cu canari), realizeaza rubrica "La punct fix", din cadrul matinalului Regional Cafe, transmis vinerea pe TVR3 si un blog dedicat adolescentilor. Face prezentari in scolile si liceele timisorene, pe teme cum ar fi internetul si pedofilia sau sarcina nedorita. De asemenea sustine o serie de seminarii dedicate parintilor, profesorilor si adolescentilor, seminarii care au ca obiectiv imbunatatirea relatiei adolescent-parinte-profesor. Simona este autoarea dvd-ului pentru parinti " Parinte inteligent sau dresor eficient?", iar pentru copii si tineri, organizeaza Taberele de camaraderie de la Arsenal Park. Activeaza in cadrul proiectului AVANTAJ LA START ca reprezentant in legatura cu partenerii si cu presa.

1 Comentariu

 1. Ioana

  Vreau si eu sa ii felicit din toata inima pe acei oameni care au demonstrat ca SE POATE SI IN ROAMANIA. . .
  Eu cred ca e cea mai buna metoda de a invata ceva, de a asimila tot ce se preda in scoala pentru ca , noi copiii [;)).. poate nu mai sunt eu copil dar imi place mult cum suna ;))], am devenit oarecum dependenti de ceea ce reprezinta tehnologia si am fi mai receptivi daca profesorii si invatatorii nostri ar folosi-o pentru a ne imbogati mintea cu bagajul lor de cunostinte.Si pe langa faptul ca am invata mai repede si usor, si relatia profesor-elev ar fi una din ce in ce mai buna.
  Eu fiind inca la liceu, stiu sigur ca multi dintre colegii mei [daca nu chiar toti;))] ar dori ca orele noastre sa decurga in acest fel.
  Aveti dreptate .. TOTUL e sa VREI!
  O zi buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *