0 comentarii

Eu cred! Tu ???

“- Cand ai examenul?
–    Maine, de la 10…
–    Si stii?
–    Da, dar nu cred ca-l iau… Mi-e teama ca nu stiu suficient…”

Cum sa nu te iei cu mainile de par (la figurat 🙂 ) cand auzi asa? Tocmai copilul tau, caruia i-ai explicat deja de o suta de ori cum sta treaba ! Eh, numerele merg pana la infinit, o suta unu face si el parte din sir, asa ca …doar mama invataturii e repetitia, nu ?

Credinta muta si muntii – spune un vechi proverb. Puterile tale, atat fizice cat si psihice, pot fi amplificate prin credinta, sau daca iti place mai mult prin INCREDERE. Cu siguranta ca ti s-a intamplat macar odata, crezand ca un lucru e extrem de usor de facut, sa-l faci aproape de la sine, fara sa depui nici un efort. Cand pornesti cu ideea ca ceva e greu de realizat sau iti depaseste posibilitatile, treaba chiar devine asa, asta in cazul in care nu ai abandonat din start realizarea ei. Pesimismul si neincrederea in fortele tale sunt clar sursa esecului.

Sugestia pozitiva te mobilizeaza, iti creste tonusul psihic, ajutandu-te sa iti atingi mai repede si mai usor scopul. Ea depinde in mare parte de gradul tau de receptivitate la o idee, un gest, o imagine sau un cuvant. Sugestia negativa, devenita energie negativa, te franeaza din mersul ascendent.

O mare responsabilitate o au din acest punct de vedere fata de viitorul copiilor chiar parintii. Prin critici repetate si reprosuri aduse in mod exagerat, ei pot induce o serie de complexe puternic marcante personalitatii  copiilor – teama, pesimism, inferioritate, care conduc la o eronata imagine nesatisfacatoare despre sine si implicit la lipsa de respect de sine.

Distrugerea sugestiilor negative care te conduc este o etapa importanta in dezvoltarea ta personala. Una din cele mai simple metode este autosugestia- fixarea, voluntara sau involuntara, a unei idei la nivel subconstient. Sugestia insistenta ca un lucru se poate face cu usurinta iti va aduce rezultatul dorit fara intarziere si fara prea mari eforturi.

Primul pas pe calea succesului in viata este dezvoltarea ideii si permanenta sa alimentare cu increderea ca se va realiza.Toate actiunile ulterioare in acest scop vor fi pline de optimism, de energie pozitiva si nu vei avea niciodata ocazia sa te simti obosit sau plictisit  si nici sa vezi piedici si bariere la fiecare pas.

Cuvintele pe care le folosesti au de asemenea o mare capacitate de autosugestie, prin imaginea mentala pe care o evoca, prin starile emotionale asociate, prin diferentele semnalate sau prin simbolistica proprie.
Primul care iti asculta cuvintele esti chiar tu ! Gandeste inainte de a le rosti !
Incearca sa-ti inlocuiesti in vocabular cuvintele cu aspect negativ referitoare la situatii nefavorabile (problema, esec ) cu termeni care sa reflecte o cat de mica parte pozitiva a respectivei situatii, pentru ca stii ca in orice rau e si un bine (oportunitate, experienta).

Schimba cuvintele negative cu cele pozitive si daca poti, chiar si pe acestea cu unele entuziaste si iti vei schimba automat modul de a vedea lucrurile, de a gandi si chiar de a trai.

Gandeste pozitiv, vorbeste cum gandesti si toate actiunile tale vor dobandi un plus de energie pozitiva.
Fii deci atent ce gandesti si ce vorbesti, pentru ca  “We are what we think. All that we are arises from our thoughts. With our thoughts, we make the world.”, dupa cum spune Buddha. Si nu uita ca in vremurile in care traim persoana care spune ca un lucru e imposibil, tocmai a fost intrerupta de cea care l-a facut!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Sunt un om ca oricare altul, poate cu cateva pasarele in plus in stol ar spune unii. Am doi super-copii, o fetita de 21 de ani si un baiat de 6 pe care ii iubesc enorm si un om deosebit alaturi de la care am invatat ca o viata fericita are nevoie de respect, dragoste si multa incredere. “Samanta” preocuparilor mele legate de dezvoltarea personala a fost o carte de Brian Tracy, urmata de cativa ani buni in care am devorat tot ca am prins in acest domeniu, fara a exclude din studiu dezvoltarea spirituala. Imi place enorm sa calatoresc si sa meditez in linistea naturii, ador marea si soarele. Imi place sa fac bucurii celor dragi si sa le ofer ce isi doresc. Daca timpul imi permite ma relaxez croitorind cate ceva sau aducand mici schimbari casei. Pe scurt, atat. Despre cealalta parte – am terminat Facultatea de Automatica si Calculatoare, sunt auditor pentru sisteme de management al calitatii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *