0 comentarii

Satisfactia lucrului bine facut

In ultimele 3 luni de zile am lucrat cu colegii la un proiect care a trenat vreme de mai bine de 1 an de zile si am realizat lucruri care se doreau a fi facute de cel putin 3 ani. Acum le-a venit vremea, nu au mai putut fi amanate si au inceput sa se realizeze unul dupa altul. Fiind desemnata sa creez si sa implementez proiectul in departamentul meu si, de asemenea, sa asigur secretariatul acestui proiect pe toata institutia, am avut satisfactia sa vad cum proiectul se realizeaza pas cu pas si cum toti oamenii isi fac partea lor de proiect.

Nu de multe ori am avut teama ca cineva din echipa va refuza ori va amana sa isi faca partea pe care o avea de facut, intotdeauna existand plangeri ca sunt alte activitati urgente, alte prioritati si o supraincarcare de sarcini. Cand se apropia termenul de predare,  am revenit cu un telefon sa aduc aminte de proiectul pe care il avem, de termene, de rolul acestuia sau am oferit sprijinul acolo unde era nevoie cu lamuriri despre ce si cum avem de facut. Spre surpriza mea pana la urma lucrarile erau transmise, chiar la termenele pe care le fixasem, oricare ar fi fost plangerea sau scuza initiala ca nu ar putea fi realizate (cel mai adesea lipsa timpului necesar). In mod sigur, daca nu ma tineam de cei care uitau sa lucreze la proiect, daca nu verificam ce s-a trimis si nu functionam si pe post de reminder, proiectul ar fi zacut undeva ca si pana acum 3 luni.

A fost un proiect total nou, la care nimeni nu avea experienta, astfel incat ca ne-am consultat adesea despre ce si cum avem de facut si pana cand sau cum am putea sa scriem mai bine. A fost un  loc in care unde fiecare putea sa vina cu orice fel de idei, oricat de hilare. Nu aveam cum sa picam prost, pentru ca oricum nu aveam ceva existent cu ce sa comparam pana acum, ci doar sa inovam. Am gasit si materiale care sa ne inspire, alte proiecte similare, pe care le-am aplicat specificului nostru. Pe parcurs, am perfectionat ceea ce deja gandisem si creasem.

Am avut placerea sa lucrez cu lucruri care ma atrag: obiective, termene, activitati, actiuni, evaluari, riscuri etc la un nivel de institutie mare. Dar, mai ales, am avut ocazia sa lucrez cu manageri care si-au asumat un proiect de amploare, oameni la care am gasit deschidere, disponibilitate si dorinta de a a-si realiza sarcinile asumate cu profesionalism.

In reusita unui proiect conteaza focusul pe ceea ce vrei sa realizezi, indiferent de trancaneala interioara si exterioara. Daca vrei sa ii dai mintii ceva de facut ca sa te lase in pace sa lucrezi, concentreaza-te pe ceva din ceea ce ai de facut sau ce vrei sa imbunatatesti. In tenis de exemplu te concentrezi pe traiectoria mingii. Eu m-am concentrat sa descoper cum as putea sa realizez si sa implementez proiectul, sa il inteleg astfel incat sa il pot explica si celorlalti si sa stabilesc o comunicare placuta si eficienta cu fiecare membru al echipei.

In final, pentru cei care doresc sa aiba si mai multa satisfactie in ceea ce realizeaza vin cu cateva intrebari:

Ce inseamna pentru tine reusita unui proiect sau obiectiv?

Pe ce te concentrezi atunci cand iti doresti sa realizezi ceva cu adevarat?

Ce inseamna pentru tine a fi un lider in viata ta?

Care este relatia ta cu ceilalalti lideri?

Cu drag,

Irina Aiacoboae

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *