2 comentarii

Dezvoltare personala e prea putin

 In randul tinerilor si chiar al celor mai putin tineri e la moda dezvoltarea personala. Suna bine, ne face sa ne simtim cool, sa ne aliniem noilor tendinte in materie de lifestyle.

Dezvoltarea personala e o etapa, un pas necesar in procesul autocunoasterii si al stabilirii de tinte si obiective personale.

Totusi este doar un pas.

Odata cu maturizarea, costand inclusiv in deplina cunoastere si acceptare a propriei persoane, trebuie sa trecem la nivelul urmator: dezvoltarea sociala.

La scara mica dezvoltarea sociala inseamna pur si simplu socializare, construirea de relatii armonioase cu cei din jur: colegi, prieteni si, mai ales, familie. Pentru implinirea visurilor noastre avem nevoie de oamenii din jurul nostru, ei ne pot sprijini sau ne pot pune piedici. Construirea unei retele sociale puternice echivaleaza cu mai multe sanse de reusita in viata personala si profesionala.

La scara mare dezvoltarea sociala inseamna crearea unui mediu in care oportunitatile de dezvoltare sa fie accesibile fiecaruia dintre noi. Inseamna ca societatea ne ofera posibilitatea de a ne utiliza abilitatile dobandite in procesul de dezvoltare personala.

In caz contrar dezvoltarea personala va fi lipsita de finalitate. Ar insemna o lupta cu morile de vant. Ar fi sinonima cu inotul impotriva curentului.

Daca accesul individului la anumite oportunitati de dezvoltare este prohibit sau limitat de catre autoritatile statului atunci toate discursurile despre dezvoltarea personala sunt doar vorbe goale.

Iar acest lucru se intampla mereu, sub ochii nostri, unul dintre cele mai recente exemple fiind acesta http://mirelabojin.blog.com/2012/03/30/micul-investitor-cantitate-neglijata/

E doar un exemplu din domeniul investitiilor personale, dar este cu atat mai concludent cu cat este vorba de cea mai libera piata existenta in lumea contemporana, bursa de valori, acolo unde sansele se considera a fi cu adevarat egale pentru toti participantii.

Cred ca noi, toti cei interesati de dezvoltarea personala, trebuie sa avem ca obiectiv crearea unei societati care sa permita libera dezvoltare a individului. Nu suntem toti egali, unii suntem mici, altii sunt mari. Dar sansele trebuie sa fie egale, iar accesul la oportunitati de crestere si dezvoltare sa fie asigurat tuturor, fara a fi restrictionate (prin reglementari formale) in functie de potenta financiara.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Bani, Motivatie

Despre autor

Scris de

Mirela a absolvit facultatea de Electrotehnica si pe cea de Finante Contabilitate. Este interesata de dezvoltarea personala si finantele personale.

2 Comentarii

  1. Nu cred ca putea cineva sa o spun? mai bine! Dezvoltarea personala e doar un pas!

  2. Da. Constientizarea faptului ca e doar un pas inseamna maturizare. Sau, potrivit intelepciunii populare, renuntarea la credinta ca tot ce zboara se mananca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *