0 comentarii

Neconditionat

Sa fiu cu ceea ce este, cu ceea ce se intampla in fiecare secunda.
Ce presupune acest neconditionat? Sa includ pana si conditionarile. Fara sa incerc sa le justific, sa le indepartez, sa le indrept. Doar sa le spun “da”, sa le confirm manifestarea. Surpriza anuntata de oameni care au ajuns aici, este ca in acest fel, ceea ce nu mai foloseste, se duce si nu-mi mai apare.

La invitatia de a permite, a acorda spatiu pentru ceea ce se arata din interior, prin rundele unei relatii provocatoare, cineva a replicat: nu vreau sa ma confrunt cu ce nu mi-e confortabil, nu am timp si nici disponibilitate acum in viata mea.
Rezultatul?
Iluzorii diatribe despre cum ar trebui sa fie si sa faca celalalt. Mai exact, cum vreau eu, pentru ca sa nu fie nevoie sa simt stari pe care nu le agreez.
Si, suferinta si disconfort. Amanare a ceea ce oricum e nevoie sa fie.
Altcineva observa ca ocolul pe la vecinii de existenta, incercand sa descalceasca ite si interpretari, analizand si proiectand, ii consuma mai multa energie decat apropierea directa de parti din sine langa care ii e greu sa stea, sa le permita si sa le traiasca atat cat e necesar, pentru ca tiparul sa se risipeasca.
Nici bine, nici rau. Ci ca intr-o roata din care nu vreau sa ies. Repetand la nesfarsit si crezand ca schimb.
E valabil si in relatia cu sine.
Aventuri reiterate intr-un trecut limitativ, cautand si invartind aceleasi file cu intentia de a explica, colora, indulci trasaturi sau aspecte greu de “digerat”, sperand reveniri compensatoare si modificari izbavitoare.
Noutatea? Validare si nimic mai mult necesar.
Manifestari la nivel fizic, la care ma impotriveam dati anterioare, isi deruleaza stadiile si trec. Diferenta? In cat de prezenta si atenta imi dau voie sa raman.
Si poate odata primite, vizitez alt nivel de claritate si sanatate.

“Da” catre ce se intampla, “da” catre ‘ma simt bine, imi place, e potrivit’, “da” catre ‘mi-e incomod, nu-mi convine’, “da” catre orice observ ca se isca in interior.
Merita experimentat?

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *