2 comentarii

Elibereaza-te pentru progres

Fiecare dintre noi are o poveste in spate, o poveste in care noi suntem personajele principale, o  poveste formata din multe capitole…

Unele capitole sunt pozitive altele negative, toate fac parte din povestea noastra, din bagajul nostru de experienta, din viata noastra.

Insa de foarte multe ori ne citim propria poveste, ne-o citim si uitam sa o mai scriem…

Ceea ce a fost scris in trecut ramane acolo, nu poate fi modificat in nici un fel, ramane exact ceea ce a fost, indiferent de cat de des recitim acel capitol, el nu se schimba! De ce trebuie sa-l citim atat de des?

Si tu ai o poveste, poate ca o recitesti si tu des, asa cum faceam si eu.

Poate ca esti mandru de ceea ce ai realizat, sau poate ca te condamni, poate ca tanjesti dupa un „EU” din trecut, sau poate ca vrei sa scapi de un anumit „EU” din trecut… Oricum ar fi poate ca iti recitesti zilnic povestea, sau doar anumite capitole, incercand sa schimbi ceva, dar cum am scris si mai sus asa ceva nu se poate. Punct.

Indiferent care este povestea ta, un lucru este sigur, si anume ca datorita ei esti aici si acum!

Esti aici si acum datorita la ceea ce ai fost pana acum, vrei sa stai pe loc sau vrei sa progresezi?

Crezi ca vei progresa recitind zilnic povestea ta?

Crezi ca vei progresa daca vei vorbi celorlalti doar despre cum erai sau doar despre ce faceai?

Crezi ca vei progresa daca tanjesti dupa anumite momente, persoane sau locuri?

Crezi ca vei progresa daca zilnic te gandesti la ce a fost si cum ai fost?

Elibereaza-te! Ai grija sa nu cazi in capcana trairii in trecut! Nu fi povestitorul povestii tale! Fii personajul principal! Scrie zilnic cate un capitol, nu reciti zilnic un captiol din trecut. Nu conteaza daca acest capitol pe care il scrii azi e unul incununat de succes sau unul in care ai esuat, conteaza doar ca l-ai scris! Daca a fost un esec, maine scrie altul, poate va fi un succes.

Nu te mai agata de trecut, nu-l mai tine prizonier in prezentul tau. A trecut, gata, lasa-l sa plece, arunca-l in cutia cu amintiri si lasa-l sa se odihneasca! Nu-l mai rascoli, nu poti schimba nimic! Poti doar sa faci rau prezentului, poti doar sa stai pe loc. Nu poti progresa!

Poate ca ai lasat „usi deschise” care intr-un fel sau altul iti provoaca o senzatie de durere daca le inchizi. Te-ai gandit vreodata de ce le-ai lasat?

Poti petrece mult timp din prezent scufundandu-te in recitirea povestii pentru a incerca sa intelegi cum si din ce cauza s-a intamplat un anumit eveniment, dar te vei consuma degeaba, chiar daca intelegi, nu poti schimba nimic. Asa ca elibereaza-te! Constientizeaza ca tot ce s-a intamplat, a dus la cine esti acum, la ceea ce ai acum si a adus langa tine pe cine ai acum. Constientizeaza asta, multumestei povestii tale, si las-o sa plece, las-o sa se duca in cutia cu amintiri. E timpul sa scrii noi capitole si poate chiar o noua poveste.

Nu te poti afla in prezent, ducand dorul trecutului. Ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat, si trebuie sa te eliberezi, sa te desprinzi de trecut!

Trecutul a trecut. Nu astepta ca cineva sa ti-l dea inapoi, nu te astepta ca cineva, vreodata, sa-si dea seama cine si cum ai fost. Repetarea cu incapatanare a capitolelor din trecut iti va face rau sufletului si mintii, te va intrista si te va invenina.

Te-am intrebat mai sus, daca te-ai intrebat vreodata de ce lasi „usi deschise”. Lasand usi deschise „pentru orice eventualitate”, vei gasi mereu un refugiu in trecut, nu te vei putea desprinde de el, si nici nu vei putea trai ziua de azi cu multumire.

Vrei sa progresezi?

Vrei sa fii multumit de ziua de azi?

Vrei sa fii impacat cu tine?

Inchide „usile lasate deschise”, indiferent de cat de tare doare. Nu exista posibilitati de intoarcere, nu ai nevoie de ele. Lasa in urma persoanele care nu mai fac parte din viata ta. Nu insista sa te mai chinui cu speranta revenirii lor. Lasa orgoliul la o parte. Pune puncte atunci cand trebuie. Virgulele, in povestea ta, te tin pe loc.

Viata are o singura directie, inainte, indiferent de ce se intampla, mergi inainte si scrie in fiecare zi un capitol al povestii tale, scrie-l si apoi lasa-l sa se duca si el in cutia cu amintiri, pe care e indicat sa o deschizi cat se poate de rar, eventual la 80 de ani.

Azi, e prima zi din restul vietii tale, scrie un capitol proaspat. Elibereaza-te,  fa ceva neobisnuit, iesi din tipar, iesi din cutie.

Progresul se poate obtine doar prin scrierea zilnica a noilor capitole. Progresul se poate obtine traind prezentul cu pasiune. Progresul se poate obtine avand active toate „ingredientele” de care am scris in articolul „Iluzia vindecarii (o poveste a mea)”.

Urmeaza-ti pasiunea, fa ceva din pasiune, zilnic, si savureaza fiecare pas reusit, indiferent de cat de mic e…

 

Pe curand,

Sergiu.

 

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Sergiu Hriscu este student, programator web si webdesigner. Este asociat la firma Enkosoft srl si partener al proiectului Avantaj la start.

2 Comentarii

  1. Imi place articolul, e plin de sfaturi si inspiratie. Ai putea sa scrii in viitor mai pe larg despre “usile deschise”? Consider ca este un concept foarte interesant!

  2. Sergiu

    Multumesc Alex, o sa tin cont de dorinta ta si voi dezvolta acest concept intr-un articol viitor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *