Nu doar ca atitudine de a ne tine sanatosi mental, emotional si fizic, ci realmente ca frecventa esentiala a vietii. Spune Paul Lowe. Iar in mine suna si rasuna. Si ca indemn indrituit catre o perspectiva mai senina si mai liberatoare, de multe ori si ca piatra de hotar orientatoare, alteori ca alerta hotaratoare.
Cum “procedez” sa fiu recunoscatoare? Imi aduc aminte intrebarea unei prietene. Nu ar insemna ca ma amagesc cautand cu tot dinadinsul multumiri poate neautentice?
Depinde de cum aleg sa gandesc. Precum si de motivatia de a privi in jur si a gasi motive de gratitudine, nu dand la o parte restul, ci selectand constient ce sa aduc in planul si lumina atentiei.
Cum echilibrez fatetele?
Am prilejul sa aud marturii din ambele “extreme”. Nu si nu. Sau prea prea si extra.
Asa cum percep eu, folos reiese din orice pledoarie.
Fie ca la un anumit moment, dau curs unui program, orientat catre ce nu (imi) merge. Cu scopul de a deschide ochii, de a intelege, de a justifica, de a perpetua (pentru inca o vreme) un mod mai adapostit.
Fie ca ma indrept catre parti mai infloritoare, prevazuta cu obloane protective catre cotloane interioare neaerisite. Din frica. Din intentia cuviincioasa de a le amortiza efectele, pasive pe moment.
Cine stie?!
Remarc o desfasurare spiralata in efecte.
Unde imi pun atentia, creez si multiplic asemanatoare ganduri, cuvinte, circumstante.
Si ca oricum ce scap (din vedere) la cantar, apare si solicita reasezare la un moment parca anume pregatit.
Contributia mea poate fi ca dintr-o postura mai cuprinzatoare si mai putin neflexibila, sa accept ce mi se manifesta, sa primesc si onorez darurile (dar si corectiile?) si sa am incredere si rabdare intr-un curgere fireasca si echilibranta.
Anca
Anca Rugina
www.activeliving.ro
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!
|
|
|