0 comentarii

Recunostinta

Nu doar ca atitudine de a ne tine sanatosi mental, emotional si fizic, ci realmente ca frecventa esentiala a vietii. Spune Paul Lowe. Iar in mine suna si rasuna. Si ca indemn indrituit catre o perspectiva mai senina si mai liberatoare, de multe ori si ca piatra de hotar orientatoare, alteori ca alerta hotaratoare.

Cum “procedez” sa fiu recunoscatoare? Imi aduc aminte intrebarea unei prietene. Nu ar insemna ca ma amagesc cautand cu tot dinadinsul multumiri poate neautentice?

Depinde de cum aleg sa gandesc. Precum si de motivatia de a privi in jur si a gasi motive de gratitudine, nu dand la o parte restul, ci selectand constient ce sa aduc in planul si lumina atentiei.

Cum echilibrez fatetele?

Am prilejul sa aud marturii din ambele “extreme”. Nu si nu. Sau prea prea si extra.
Asa cum percep eu, folos reiese din orice pledoarie.
Fie ca la un anumit moment, dau curs unui program, orientat catre ce nu (imi) merge. Cu scopul de a deschide ochii, de a intelege, de a justifica, de a perpetua (pentru inca o vreme) un mod mai adapostit.
Fie ca ma indrept catre parti mai infloritoare, prevazuta cu obloane protective catre cotloane interioare neaerisite. Din frica. Din intentia cuviincioasa de a le amortiza efectele, pasive pe moment.

Cine stie?!

Remarc o desfasurare spiralata in efecte.
Unde imi pun atentia, creez si multiplic asemanatoare ganduri, cuvinte, circumstante.
Si ca oricum ce scap (din vedere) la cantar, apare si solicita reasezare la un moment parca anume pregatit.
Contributia mea poate fi ca dintr-o postura mai cuprinzatoare si mai putin neflexibila, sa accept ce mi se manifesta, sa primesc si onorez darurile (dar si corectiile?) si sa am incredere si rabdare intr-un curgere fireasca si echilibranta.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Spiritualitate

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *