1 comentariu

De la frica de bani la placerea de a crea abundenta

La criza financiara care este acum, la panica pe care o resimte majoritatea populatiei odata cu scaderea veniturilor si cresterea datoriilor, poate parea o nebunie sa vorbesti despre bucuria de a crea resurse financiare in viata. Dar, pe de alta parte, poate fi o invitatie la a  renunta la a invinui pe oricine si orice, chiar si pe noi pentru ce avem in viata si a ne asuma responsabilitatea pentru cine suntem si ceea ce cream.

Va invit sa pornim invers, nu de la ce se intampla in exteriorul nostru, ci sa pornim din interior spre exterior.

Notiunea de bani pentru majoritatea este asimilata, mai ales, cu lipsa lor, cu o nevoie, nicidecum cu o bucurie si placerea de a-i avea.

As porni de la semnificatiile pe care le dam banilor, care, de altfel, sunt o hartie careia, printr-un acord, i s-a acordat o anumita valoare.

Ce stim despre bani? „Ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin macar”, cu alte cuvinte, din start, banii nu sunt asociati cu fericirea, dar si lipsa acestora genereaza nefericire. Ca, daca nu am bani, nu am timp liber sau invers, daca am timp liber, atunci nu am bani. Ca, daca nu ai bani, nu poti sa ai sanatate sau sa te distrezi, sa te plimbi pe unde vrei, sa faci afacerile pe care ti le doresti.

In consecinta, atunci cand ne dorim ceva, pornim de la faptul ca, daca nu sunt bani, nu putem avea nici ce ne dorim si cam aici ne oprim.

1. Claritate

De cate ori cand ti-ai dorit ceva cu adevarat ceva, au aparut si banii necesari? Eu una stiu clar, ca atunci cand mi-am pus in gand si in intentie sa imi iau casa, acum 4 ani, desi, aparent, nu aveam resursele necesare disponibile (avans pentru creditul imobiliar si nu indeplineam conditiile pe care le stiam ca le cere banca) pana la urma s-au aranjat toate si in 2 luni aveam casa pe care mi-am dorit-o.

Ce a fost necesar? Sa fiu clara ce imi doresc cu adevarat si sa incep sa fac primul pas pentru realizarea dorintei mele. Restul au venit pe parcurs.

Au fost momente cand am realizat ce mi-am propus, dar au fost si momente cand am realizat ca nu imi doream suficient de mult acel lucru si nu eram dispusa sa fac lucrurile care erau necesare pentru ca sa imi indeplinesc dorinta.

2. Ce exista in momentul prezent?

Hai sa ne uitam la majoritatea plangerilor pe care le auzim in jurul nostru (ca sa nu zicem ca sunt ale noastre). Nu am bani suficienti sa imi platesc facturile, nu stiu de unde sa platesc ratele, nu imi place cand sunt pus in situatia de a fi dator, nu imi place cand oamenii ma pacalesc, nu imi place ca oamenii nu sunt seriosi, nu imi ajung banii ca sa fac cutare sau cutare lucru, „am datorii la stat”, ca sa citez un cantec in voga la noi, etc, etc.

Cand stai si te uiti doar la lucrurile aceastea te cuprinde o vibratie negativa, focusul este pe ingrijorari, lipsa, probleme, necazuri.

3. Ce doresc sa se intample?

Hai sa luam doar un exemplu, cel al datoriilor. Ce inseamna de fapt lucrul acesta? Ca, la un moment dat, ti-ai asumat un angajament de plata catre cineva (furnizor de servicii, persoane fizice sau juridice, etc) si acum, lunar sau nu, ai de plata o suma de bani. Ce ti-ar placea de fapt? Sa iti onorezi cuvantul si angajamentele de plata catre aceia care, prin bunavointa lor, ti-au oferit niste servicii in avans de care ai beneficiat, ti-au oferit o perioada de gratie, de creditare. Fie ca este vorba ca te bucuri acum de casa ta, de biroul tau, de masina, de lumina, de caldura, de cursuri in care inveti si care te ajuta sa evoluezi, de comunicare cu familia, prietenii, colaboratorii, etc.

Cum suna acest lucru? Cum se modifica acum vibratia ta?

Dupa perioada care a durat pana s-a instalat aceasta dorinta in subconstientul meu, dupa ce m-am gandit ca acestea sunt lucrurile care doresc sa se intample, undeva, prin creierul meu s-a facut spatiu si au aparut solutii, fara sa mai fac efortul de a cauta de unde si cum.

Am mai observat, ca atunci cand nu am creat placere, bucurie in dorinta pe care o aveam, aceasta a ramas doar la nivel mental si nu s-a materializat.

4. Cere si ti se va da, cauta  si vei afla, bate si ti se va deschide

  • La un momentat imi doream clienti. Imi place sa antrenez, imi place sa lucrez cu oamenii, imi place sa vad ce rezultate frumoase au, imi doresc sa ma bucur de placerea de a fi in conversatie cu oamenii si de a le oferi serviciile mele. Au aparut clientii, de pe blog, din recomandari. O parte din ei erau interesati de coaching, dar nu aveau resursele necesare in momentul respectiv.
  • Bun, urmatorul pas a fost sa mai adaug ceva la dorinta mea. Bine, acum imi place sa antrenez, am rezultate si imi doresc clienti care sa aiba si bani. Au aparut clientii care aveau bani, dar nu erau suficient de interesati in momentul prezent.
  • Urmatorul pas a fost sa spun: bun, acum sa vina clientii potriviti, care sunt dispusi sa investeasca in dezvoltarea lor personala si sunt interesati sa lucreze cu mine acum. Si a fost necesar sa ies la intalniri in care am intalnit persoane care venisera sa vada despre ce e vorba in coaching, sa comunic, sa ii ascult si si sa le ofer posibilitatea sa lucreze cu mine. Si au aparut.
  • A mai fost necesar ceva. Dat fiind faptul ca am doua activitati, am realizat ca este necesar sa creez ca am timp si loc pentru ca noi clienti sa apara. Si astfel, au aparut noi persoane si agenda mea s-a ocupat cu noi sedinte.

Sa cunosti cine esti si ce vinzi! Pana nu m-am dumirit eu despre ce e vorba si cum functioneaza atat coachingul cat si oricare alt proiect, cine sunt eu si care este valoarea mea, pana nu am lucrat cu pasiune si cu bucurie la proiectele mele, nu s-a intamplat nimic pe plan financiar.

5. Ai rabdare cu dorinta ta si sa construiesti pe parcurs drumul pe care il descoperi

Si, pe masura ce descoperi ce mai este necesar, fara a te enerva ca, de ce nu s-a intamplat ce iti doreai pana acum, ci pur si simplu, vazand ce exista pana in momentul respectiv si adaugand ce este necesar sa apara in existenta pe parcurs. A crea, moment de moment in mintea ta si inima ta, imaginea visului tau, este singura modalitate de a-l hrani si a-l vedea cum creste si se materializeaza. Oricare ar fi acest vis!

Cu drag,

Irina Aiacoboae

Live your Life with Love

http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Bani

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *