4 comentarii

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii……

In viata sunt multe lucruri pe care este indicat sa le cunosti. Viata din ziua de astazi este extraordinar de complexa, iar cei care vor si performanta nu doar existenta trebuie sa se informeze despre multe lucruri. Nu stiu daca doar noua romanilor ne este specific acest lucru sau este o chestie generala, insa iata ce am observat: toti cautam formule magice si scurtaturi pentru a avansa mai rapid in domeniile vizate. Lucrurile sau raspunsurile simple nu sunt luate in considerare aproape niciodata. Este prea simplu ca sa poata da rezultate, nu se poate sa fie doar atat……este ceea ce gandesc majoritatea. Nici ”a stii”, nu a scapat de aceasta judecata, toti cauta sa stie ceva, insa nu se multumesc cu putin, ei vor sa stie acele lucruri extraordinare, acele lucruri care considera ei ca fac diferenta….insa aproape niciodata nu vor afla ceea ce cauta. Spun asta deoarece adevarurile se gasesc in propozitii simple si sunt vechi de cand lumea. Nimeni nu poate construi acum o antichitate. Cu totii le stim, doar ca le ignoram cu buna stiinta, considerand ca viata inseamna mai mult decat atat. Mare greseala!

Acum, daca ar fi sa definesc cel mai important lucru pe care fiecare om trebuie sa il stie despre viata, este urmatorul: „trebuie sa stii”. Nu conteaza despre ce este vorba sau cat este de important, insa tu trebuie sa stii. Orice lucru sau domeniu care iti afecteaza viata intr-o oarecare masura, este un lucru despre care trebuie sa stii. Ignoranta nu este o binecuvantare, cum prefera multi sa creada, ci este o boala. Scapa de aceasta boala si incepe sa te informezi. Cand viata iti va mai da inca o lectie neplacuta, nu te mai scuza ca nu ai stiut anumite lucruri. Trebuia sa le stii. Sa nu previ neplacerile deoarece nu ai putut, sau nu ai avut cand…..este de inteles, insa ca nu ai stiut, nu este cea mai buna scuza, deoarece tradeaza acea boala despre care am vorbit adineaori.

Nu pot scrie acum despre tot ceea ce ar trebui sa stiu insa am hotarat care sunt lucrurile care imi definesc viata si am inceput sa stiu despre ele. Unul dintre ele, este starea financiara. Oricat de spiritual as fi, inca nu pot traii fara bani. Sper din tot sufletul sa mai prind si alte vremuri si scheme de functionare ale societatii, insa asa stau lucrurile acum si trebuie sa invat sa ma adaptez lor. Despre bani nu am putut invata prea multe nici in scoala nici in familie. Singurul lucru cu care am pornit in viata vis-a-vis de bani, a fost ca este bine cand ii ai si este rau cand nu ii ai. Suna bine, insa nu poate fi o strategie castigatoare in cursa banilor. Trebuia sa stiu mai mult. Singura modalitate la indemana pentru a ma informa a fost sa studiez comportamentele oamenilor din jur. Si iata ce am observat:

– Oamenii bogati. Despre ei am aflat un lucru extrem de surprinzator, care m-a lasat mut de uimire si anume ca ei au la dispozitie 24 de ore in fiecare zi. 24 de ore, va vine sa credeti asta? Apoi am aflat ca ei se gandesc doar la ceea ce isi doresc sa obtina. A fost interesant sa aflu si cum isi petrec ei timpul liber, ce hobby-uri au, ce carti citesc, ce emisiuni urmaresc la televizor, ce discutii poarta cand se intalnesc cu prietenii, cum primesc ei esecurile, dar si cum primesc succesele……..cat si multe altele.

-Oamenii saraci. Si despre ei am aflat un lucru extrem de interesant care m-a surprins si totodata enervat si anume ca si ei au la dispozitie tot 24 de ore in fiecare zi. Uoau puteti crede una ca asta? Apoi am aflat ca ei se gandesc doar la ceea ce nu isi doresc. Adica doar la facturi, la datorii, la necazuri…etc. A fost la fel de interesant sa aflu cum isi petrec si ei timpul liber, cum mananca, ce carti citesc, daca citesc, ce emisiuni urmaresc la televizor, cate ore din zi stau in fata televizorului, despre ce vorbesc ei cand se intalnesc cu alti prieteni…etc.

Stiind toate aceste lucruri, am putut identifica un tipar atat al prosperitatii cat si al saraciei. Acum stiu unde sunt si stiu incotro merg. Nu este atat de complicat, tiparul respectiv reiese cu usurinta doar din putinele lucruri scrise anterior. Trebuie doar sa vrei sa stii, iar informatia te asteapta, este pretutindeni. Tot astfel poti proceda in oricare alt aspect al vietii. Daca vrei sa fii un sportiv de top, un profesionist de varf, un parinte exceptional… uitate-te la obiceiurile unui om pe care il admiri in domeniul respectiv, apoi la obiceiurile unuia a carui viata este un avertisment. Apoi vei stii!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

4 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *