0 comentarii

De 1 Decembrie s-a dat start la cumparaturi si la fasole

Gata, s-a dat startul! Aglomeratia din supermaket-uri e deja ostentativa. Aud la stiri ca s-au epuizat stocurile de papusi care fac pipi pe olita si alte jucarii costisitoare.


www.pottytrainingconcepts.com

In fiecare an, la fiecare sarbatoare, consumatorul roman se repede sa-si umple cosul si sa-si goleasca buzunarul.

In fiecare weekend, prelungit sau nu, cozile de masini blocheaza sosele patriei, turistii de ocazie nefiind descurajati nici de timpul pierdut in trafic si nici de scumpirea permanenta a carburantilor.

De cativa ani, cel putin de cand ne plangem de criza si saracie, incerc sa inteleg mecanismul prin care este determinat consumatorul roman sa se comporte ca un animal de prada, singura sa grija parand a fi sa nu rateze nimic, indiferent daca-i pe bani multi sau pe gratis.

Stiu, are si marketingul rolul lui, la fel si “prestigiul” pe care ti-l ofera cumparaturile sofisticate sau sejurul in statiunile „trendy” de pe Valea Prahovei. Nici terapia prin shopping nu e de neglijat.


Totusi, la aceleasi programe de stiri aud ca oamenii sunt saraci, ca nu isi pot plati utilitatile, ca nu au bani de medicamente si ca, una peste alta, o ducem rau de tot si ne caftim pentru o portie de faslole cu (scuze pentru cei care postesc) ciolan.

Parca traim intr-o schizofrenie colectiva. Suntem tot noi cei care ne plagem, tot noi cei care ne risipim. Ne risipim nu numai banii pe care cica nu-i avem, ci si sperantele, idealurile si, poate, viitorul.

Parem a fi o populatie dezorganizata, fara obiective si fara viziune, incapabili sa ne coagulam eforturile pentru construirea unui viitor.

Imi pare rau dar asa am vazut eu ca arata 1 Decembrie, ziua nationala.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Mirela a absolvit facultatea de Electrotehnica si pe cea de Finante Contabilitate. Este interesata de dezvoltarea personala si finantele personale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *