0 comentarii

Un ceai?

Un filosof merge cale anevoioasa si lunga sa intalneasca un maestru care sa-i raspunda la multiplele intrebari si caruia sa-i prezinte punctele de vedere si nelamuririle lui.
In final, ajunge in fata acestuia si incepe sa-si caute insemnarile si sa-i spuna motivele intemeiate pentru care a ajuns acolo si la ce vrea sa primeasca raspunsuri. Ii arata ca stie ce se intampla in lume, isi da seama de legaturile lucrurilor si totusi vrea clarificari si completari.
Batranul il asculta cu atentie si ii ofera o ceasca de ceai, in schimb: “ti-o fi sete si tie dupa atata drum si un ceai poate sa te si linisteasca.”
Filosoful incepe sa se gandeasca daca a avut o idee buna venind aici: “pentru ce am batut eu atata cale, pentru o ceasca de ceai?”
Si batranul vine cu ceainicul si incepe sa-i toarne in cana. Si toarna si toarna si ceasca se umple, si in curand incepe sa curga pe masa si ameninta sa ajunga pe podea.
Filosofului priveste cu neincredere crescanda: “Invatatorul asta pare ca si-a pierdut mintile, cu toate ca e vestit pentru intelepciunea lui.”
Maestrul se opreste din turnat si ii spune: “Uite, ceasca asta e mintea ta. E atat de plina incat nimic nu mai incape. Niciun raspuns, niciun idee noua. Fa loc si atunci vei ajunge la ce cauti.”

Fiecare ne tinem poate “ceasca” plina, in felul nostru.
Cu asteptari, cu justificari, cu lamentari, cu judecati despre noi si poate, mai ales, despre ceilalti.

Cum ar trebui sa arate momentul prezent mai degraba decat in forma in care deja e, pentru ca sa-mi fie acceptabil?

Ce ar fi trebuit sa cred, sa spun sau sa fac pentru ca acum starea mea sa fie alta?

Cum ar trebui sa se poarte cineva pentru ca sa-mi fie mie util si usor?

Cum ar trebui sa gandeasca si sa actioneze altcineva pentru ca eu sa pot sa-mi pastrez linistea si calmul?

Conteaza?

In loc de a indesi ceata care imi ascunde valmasagul gandurilor dar si frica de a ma vedea pe mine si de ma arata lumii asa cum sunt, poate as putea sa-mi reformulez intentia: mai potrivit decat sa avea dreptate, sa am incredere.
In mine, in cei cu care “ma nimeresc” sa impart momentele prezente, in circumstantele care se intampla pentru mine.

Ce as avea atunci in plus?

Loc. Sa fiu si sa (ma) descopar, in care sa creez si in care sa ma relaxez.

Anca
Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *