0 comentarii

Un alt fel de castig

Ma intrebam ce mi-ar placea sa cuprind in tema de licenta si mi-au venit in minte “beneficiile secundare”, adica ce castigam din comportamentele la prima vedere nepotrivite pe care le perpetuam desi nu ne incanta, spunem, si pe buna dreptate.
Cu toate ca indrumatorul meu mi-a marturisit, fara nicio suparare, ca suna mai degraba a titlu de roman decat a lucrare stiintifica, ma simt indemnata sa ma uit mai de aproape.
Lasa ca in timpul studiului si exersarii exercitiilor de programare neuro-lingvistica am tot invitat, aceste castiguri de roluri secundare zic, la lumina si dezvaluire. Si inca, de atunci incoace, a devenit un obicei de a orienta, in acest mod nou insusit, reflectorul atentiei catre ce fac sa se intample si ce nu.
Ceea ce-am priceput si integrat in timp, este ca orice strategie, comportament, actiune pe care o desfasor si care aparent imi e potrivnica, nu ma (mai) slujeste, vine cu un mesaj valoros, o fateta care m-ar putea favoriza, din care as avea de invatat, numai de-as trece de fatisul paradox. Ceva care nu-mi convine sa aiba utilitate?!
Etichetandu-le drept lucruri care nu-mi plac si de care vreau sa “scap”, dependente, deprinderi nefolositoare, posibil sa mi le inradacinez si sa justific insistenta producerii lor.
Cum altfel?
Cand ma uit, cu spatiu, acceptare si curiozitate, mai ales ca oricum manifest ce afirm ca nu-mi place, sunt pregatita sa primesc ceea ce-mi comunic pe aceasta cale mijlocita.
Ca intentia e sa ma protejez, sa ma feresc, sa-mi fie usor, sa-mi aduc atentia asupra mea sau sa mi-o distrag de la alte aspecte, intotdeauna mesajul e legitim si as face bine sa il aud si sa ma asigur ca “beneficiul” intentionat se petrece in continuare.
Dar cum, daca modalitatea de a razbate la mine mi-e acum neprielnica?
Printr-o alta. Actuala si potrivita momentului, nivelului meu de deschidere si intelegere.
Trecerea poate fi mai putin spontana si simpla. Necesita observare, practica si fireste, recompensarea “pasilor” noi.

Ce castig poate izvori de aici?

Un plus de armonie si echilibru. Mai putina gravitate, si cine stie, un suflu nou de viata.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *