0 comentarii

Rezistenta la schimbare. Si ingerii mai cad, nu-i asa?

Cine a spus ca singurul lucru constant in viata este schimbarea, nu stiu. Stiu ca doar trecem invariabil prin acest proces de evolutie constient sau inconstient.

Inconstient trecem atunci cand nu realizam ca multe din efectele pe care le resimtim in viata sunt ca rezultat al dorintei de schimbare si de evolutie permanenta pe diferite planuri.

Cand apare schimbarea?

Schimbarea intervine atunci cand ne saturam de realitatea pe care o percepem si dorim sa ne cream o alta realitate care sa se manifeste in ceea ce ne dorim sa fim, realizam, avem in viata.

Cum se manifesta schimbarea?

Orice proces de schimbare a credintelor si convingerilor umane, creat de-a lungul vietii fiecaruia dintre noi, ca urmare a experientelor personale care au generat propriile convingeri, dar si a celor pe care le-am asimilat din exterior, din mediul in care ne-am format, crescut sau evoluat este un proces natural care presupune atat urcusuri (perioade de entuziasm, bucurie, incredere) cat si „caderi mentale” (dificultati de adaptare, indoiala, temeri, lucruri care vin din trecut sa infirme ca nu este posibil ceea ce ne dorim sau care, dimpotriva, sa ne sprijine sa ne modificam perceptia pe care o avem asupra realitatii si sa rescriem credintele personale).

Cand are efect schimbarea?

Schimbarea propriu zisa are loc doar in conditiile in care exista un angajament la a creea ceva diferit, transpuns in practica prin noi idei, actiuni care sa duca la o schimbare de atitudine si comportamentala. Altfel, realitatea pe care vrei sa o transformi va ramane tot la stadiul de informatie si cunostinte.

Constient sau inconstient?

A fi constient de posibilitatea aparitiei acestor „caderi mentale”, inseamna a nu le acorda semnificatie ci a le vedea ca proces natural, a te transforma intr-un observator al propriilor ganduri si stari fizice si emotionale, a te detasa, pentru ca deja stii ca sunt rezultatul rescrierii unor noi credinte. Ele nu ar aparea daca nu ar exista un „inceput” de credinta. Si cum nu poti sa fii mai mult sau mai putin insarcinata, inseamna ca deja este credinta infiripata si te transforma. Orice semn de indoiala este o oportunitate de a vedea in spatele ei credinta, orice lucru care apare si este oposul a ceea ce iti doresti o ocazie de transformare.

Cat dureaza acest drum, cate momente de descumpanire/incredere/impacare nu stiu. Depinde de fiecare.

Calatorie placuta.

Irina-Elena Aiacoboae

Antrenor de Viata

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *