0 comentarii

Turnura

Cineva a observat ca in gradina de legume, o ridiche creste nefiresc de repede. Remarcase dinainte vreme cum devenea mai mare decat plantele si legumele din jur si nu-si putea lua ochii de la ea. Intr-o zi i-a venit un impuls. Sa o scoata din pamant. Si-a suflecat manecile si a inceput sa traga. Nu a reusit. S-a gandit sa-si adune resurse si a chemat ajutoare. S-au opintit si tot nimic.
La un moment dat, o persoana din sir si-a intrebat vecinul de actiune: Auzi, tu stii ce facem noi aici? Acesta a ridicat din umeri. Nu, am vazut gramada si m-am alaturat…De ce vrem sa scoatem ridichea uriasa si imposibila? Nicio idee, din nou.
S-a oprit si i-a “trezit” si pe ceilalti. Acum stim ca ne putem mobiliza cand avem nevoie. Mai ramane sa ne gasim o tinta pentru care sa ne folosim energia constructiv. Cum s-o alegem? Plutea intrebarea. Nu neaparat in functie de cat de dificila ne pare (si astfel ne tenteaza), ci cat de potrivita actiunea si folositoare si concrete rezultatele.

Asa am imaginat eu o derulare a unei povesti consacrate, in functie de resorturi la care raspund eu si de continuturi care imi sugereaza o strategie redundanta.
In baza carui criteriu actioneaza filtrele care imi selecteaza circumstantele si actiunile? Sau oamenii care imi atrag interesul?
Sa fiu unul de zadarnicie?
In a duce in spinare un pietroi de convingeri si interpretari inutile?
In a analiza, descrie, argumenta, explica, justifica, impartasi, etc, cu placerea contemplarii itelor cat mai complicate si de aici a superioritatii (iluzorie) pe care mi-o daruieste constientizarea amplorii nodului?
Catre teluri “uriase” cu beneficiul de a-mi confirma prudenta relationarii si a actionarii de orice anvergura?

Posibil.

Si cel putin tot atat de posibila si simpla, daca nu prioritara, decizia de a reorienta atentia si a alege, incepand de acum, in functie de actualitate, sustinere, favorabilitate si catre o finalitate constient cumpanita si urmarita.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *