0 comentarii

Perspectiva

Acum cativa ani, in cadrul unui curs, mi-am exprimat printr-o intrebare adresata unui trainer exceptional si drag, o preocupare adanc legata de fiinta mea. Ma refeream la cum pot ajusta modul in care privesc interactiunea dintre doua parti ale unui raport, vazut conflictual in acele timpuri. Parti privite de mine ca fiind inegale: o parte vulnerabila, necesitand grija si atentie (copii, delfini, paduri, comunitati, etc) si o alta, conjunctural puternica, provocand si controland starea de fapt.

Mi-a raspuns ca cei care au nevoie de ajutor, compasiune, invatare si moduri noi de a gandi si deci de a alege si actiona, sunt cei care “provoaca” intr-un fel sau altul, acele dezechilibre. Si ca, fiecare dintre noi, in functiile de propriile filtre de gandire si de stadiile de viata interioara si exterioara experimentate, le atribuim abordari diferite: pledam si militam, evitam si ignoram sau acceptam si ramanem prezenti – cu orice modalitate potrivita momentului decurgand de aici.


foto by sundstrom

Pentru mine, aceasta redirectionare a atentiei si energiei catre o viabila folosinta mai degraba decat catre intretinerea unui conflict, de orice forma, a fost ca o mangaiere si imbarbatare.
Aceasta idee, odata asezata pe un fagas firesc, a continuat sa rodeasca si sa se integreze in toata aceasta perioada.

Sunt recunoscatoare pentru o clarificare pe care am primit-o pe calea intuitiei si pe care aleg sa o impartasesc. 
Ceea ce vad in jurul meu, formele de viata, plantele, animalele, natura in ansamblul ei, reprezinta un “context” daruit oamenilor, perfect ca intentie si functionare. Pentru a se trezi, vindeca, clarifica, dezvolta, crea, armoniza, darui mai departe.
Ceea ce face diferenta este raspunsul fiecarei fiinte umane la acesta chemare la transformare. De unde poate decurge o benefica scenarizare si interpretare a cuprinderii unei vieti implinite, in modul cel mai potrivit pentru fiecare.

Cu acceptare si bucurie,
Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *