0 comentarii

Coachingul si pictura

Nu exista dorinta care sa nu se implineasca. Nu exista dorinta care sa fie suficient de puternica, care sa fie obsesiva in sensul bun al cuvantului si care sa nu ajunga sa se materializeze. Poate drumul pe care trebuie sa il urmam ca sa ajungem in varful muntelui nu il cunoastem, dar la aproape fiecare pas al calatoriei avem un rezultat, fie ca il numim victorie, fie ca il numim o batalie pierduta. De data aceasta o sa vorbesc de victoria pasiunii si a bucuriei de a picta asupra mintii care nu stie ce sau cum sa faca.

In 2009 mi-am dorit enorm sa imi descopar pasiunile si talentele pe care le am. Mi-am dorit sa vad ca din mainile mele iese ceva concret, palpabil, ceva pe care l-am visat, conceput si creat eu.

Am descoperit libertatea de exprimare a culorilor si emotia de a trai transformarea materiei, bucuria de a crea imagini si povesti care ma fac sa ma simt vie si imi dau ocazia sa imi folosesc potentialul creator.

Care este legatura intre coaching si pictura sau oricare alt domeniu din viata?

Mi-am dorit un nou nivel de performanta de la picturile mele, un nivel la care sa fiu eu mandra de tablourile mele. A venit invitatia de a expune si a organiza o expozitie in cateva saptamani, lucru pe care mi-l dorisem de ceva vreme. Mai aveam 3 saptamani pana la vernisaj, astfel ca in acel moment nu am mai putut sa astept sa vina inspiratia din cer pentru a picta si reface ceea ce aveam pregatit deja pentru ca in 3 saptamani urma sa fie vernisajul.

Am renuntat la faptul ca nu mai stiu ce sa le fac tablourilor mele, am renuntat la comoditate si am inceput sa ma intreb obsesiv:

  • Ce lipseste aici?
  • Ce doresc sa reprezint de fapt? Care este povestea sau emotia pe care o exprim aici?
  • Cum as putea sa reprezint ce doresc?
  • Ce, cine ma inspira? Cum au facut alti pictori ce imi place si mie? Ce ma inspira la pictorul cutare?
  • Ce culoare se potriveste langa cea pe care am creat-o deja? Cine a mai combinat culorile astea, cum le-a combinat?
  • Cu tehnica pe care am reusit sa o deprind in ultimul tablou in care din celelalte tablouri pe care le am in lucru o pot aplica?
  • Cum ar fi sa fiu stapana si sigura pe culorile pe care le combin?
  • Cum ar fi sa am curaj sa exprim ceea ce simt, cum simt?
  • Care este valoarea pe care o dau fiecarui tablou in parte? Pentru ce ar cumpara cineva acest tablou, ce il atrage?

Au fost intrebari pe care mi le-am pus constant, zile in sir in care am lucrat si mi-a placut sa vad ca am atins nivelul pe care mi-l doream, nivel la care sa fiu multumita. Se pare ca aveam nevoie de un termen limita sa ma mobilizez si de o cerere concreta (invitatia de a expune).

Am descris acest proces in dorinta de a da mai departe intrebarile pe care le-am gasit utile in a atinge un nou nivel de performanta si care pot fi adaptate cu usurinta la orice domeniu de activitate.

Tu cum cresti nivelul la care esti? Cum te mobilizezi?

Cu drag,

Irina Aiacoboae

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *