0 comentarii

Cela 4 tipuri de energie

“Cea mai mare problema pe care o avem nu e sa învatam ceva nou, ci sa ne dezvatam de obiceiurile care ne stau în cale’’.

„Sadeste un gând, culege o actiune. Sadeste o actitune culege un obicei. Sadeste un obicei, culege un caracter. Sadeste un caracter, culege un destin.”  Stephen Covey

Acel lucru pe care îl facem cu perseverenta devine mai usor de facut. Nu pentru ca natura acelui lucru s-a schimbat, ci pentru ca puterea noastra de a face acel lucru a crescut.

Suntem ceea ce facem în mod repetat. Asadar, excelenta nu e rezultatul unei actiuni, ci al unui obicei.

Cele 4 tipuri de energie:

Energia fizica alimentând focul

Energia fizica reprezinta cantitatea de energie de care dispunem. Fara ea nu putem face nimic si toate celelalte tipuri de energii se bazeaza pe ea. Energia fizica o dobândesti prin:

• Nutritie

• Sport

• Relaxarea din timpul zilei

• Somnul de noapte

Energia emotionala transformând amenintarea în provocare.

Energia emotionala reprezinta calitatea energiei noastre. Poate fi negativa sau pozitiva. Multi oameni traiesc într-o stare permanenta de stres emotional, cu garda sus, pregatiti de conflict si nu realizeaza ca atunci când nu esti în regula cu propriile emotii îti subminezi grav performanta.

Energia mentala: concentrare si optimism realist

Sa poti sa te gândesti concentrat doar la un lucru pentru o perioada de timp, asta e cea mai pretioasa resursa a creierului. Puterea de concentrare. De acum încolo, când citesti, nu faci nimic altceva. Când faci sport, nu faci nimic altceva. Când lucrezi, închizi tot. De fiecare data când faci multitasking te tâlharesti singur. Pentru ca în loc sa faci la calitatea maxima un lucru, acea calitate se distribuie în toate celelalte lucruri pe care le faci; deci rezulta calitatea mai slaba la toate.

Energia spirituala: pentru cel care are DE CE sa traiasca

Ceea ce faci conteaza pentru tine. Compara succesul cu tine. „Nu te uita la capra vecinului, caci vei tinde sa te consideri mai prejos decât el, iar o astfel de atitudine îti va afecta puterea de concentrare. Tu esti tu, el este el, nu concurezi decât cu tine însuti si pentru idealurile tale!” De ce nu sunt rezultate?

Toti avem 168 de ore într-o saptamâna. Si sunt atâtea de facut!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *