0 comentarii

Dati prioritate prioritatilor

Mi-am amintit de curand un citat care-mi placea foarte mult si anume:

« Lucrurile de mare insemnatate nu trebuie niciodata lasate la voia lucrurilor neinsemnate. » Goethe

Inainte de a trece mai departe vreau sa-mi raspunzi la o intrebare simpla :

Care lucru anume – unul singur – practicat cu regularitate ar produce o uriasa schimbare in bine in viata ta ?

Si acum, odata ce ai gasit raspuns la aceasta intrebare, dragul meu, priveste in interiorul tau si afla ce anume te impiedica sa produci aceasta schimbare ?! De ce anume ai avea nevoie ca viata ta sa se schimbe ?

Exista un singur cuvant care poate invinge toate acele comportamente din tine care te tin in loc, care nu-ti permit sa fii tu,  te tin incatusat si iti impun sa fii obedient.

VOINTA !

Da, daca ai vointa ai cheia pentru a produce schimbarea in viata ta. Ea reprezinta capacitatea de a lua decizii, de a avea optiuni si de a actiona in conformitate cu acestea.

Creierul nostru are nevoie de 30 de zile pentru a se acomoda cu schimbarea si pentru a se forma un ritual.

Ce inseamna asta ? Inseamna ca din momentul in care ai descoperit acel lucru care iti poate schimba viata, adaugand din plin vointa  si  muncind in fiecare zi cel putin o ora pentru aceasta schimbare, cu siguranta vei vedea rezultatele cum incep sa apara.

Subliniez : in fiecare zi pentru ca e important sa constientizezi ca scopul si misiunea ta in viata este de a-ti atinge indeplinirea, fericirea, succesul, este momentul cand viata ta se va ghida pe carari diferite.

Traim intr-o continua schimbare, iar setea noastra de dezvoltare e din ce in ce mai mare. Zilele trec din ce in ce mai repede si sper sa nu ajungi la batranete cu regretul de a nu fi facut nimic pentru viata ta.

Daca te-am pus pe ganduri, as vrea sa citesti in continuare, cu mine, acest testament al unui episcop din Westminster, care mie mi-a schimbat perceptia despre viata :

« Cand eram tanar si liber, si imaginatia mea nu avea limite, visam sa schimb lumea. Pe masura ce imbatraneam si deveneam mai intelept, am descoperit ca lumea nu vrea sa se schimbe, asa ca am hotarat sa privesc mai putin departe si anume, sa-mi schimb doar tara. Dar si ea parea sa fie de neclintit. In amurgul vietii, intr-o ultima incercare disperata, am incercat sa-mi schimb doar familia, pe cei apropiati mie, dar vai, nici ei nu au vrut asta. Iar acum, cand zac pe patul de moarte, imi dau seama ca daca m-as fi schimbat pe mine, mai intai, atunci, prin acest exemplu, mi-as fi schimbat familia. Incurajat si insufletit de ei, as fi gasit putere sa-mi fac tara mai buna si, cine stie, poate chiar as fi schimbat lumea. »

Mi-am dat seama intr-o zi ca….ziua urmatoare depinde doar de mine.

Mi-am facut o lista cu prioritatile din viata mea si le-am denumit visele mele, scopurile mele in viata.

Ce poti face pentru a-ti prioritiza din acest moment prioritatile ?

ia o foaie de hartie si un pix si noteaza-ti prioritatile si denumeste-ti visele ;

dupa ce ai facut o lista lunga, sper sa fie cat mai lunga, noteaza in dreptul fiecareia care e prioritara pentru tine in momentul de fata, ia-le pe primele 3 din lista ;

defineste-le mai amanuntit si descrie sentimentul cand acestea sunt realizate

cauta o poza in care sa fie exprimate fiecare din aceste prioritati-vise ;

cumpara-ti un caiet frumos de la librarie si lipeste-ti pozele in acest caiet, o data cand crezi ca prioritatea-vis se va fi indeplini si data cu o bifa mare, cand a fost indeplinit.

E foarte simplu !

De acum, in fiecare zi, te trezesti pentru un scop care-ti va schimba viata si viitorul.

Nu mai sta pe ganduri, timpul trece !

Actioneaza acum, si pune in practica tot ceea ce inveti, citesti, auzi !

Astept sa-mi comunici si mie din experientele tale.

Cu drag,

Florina

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *