1 comentariu

Cuvantul zilei – “silepsa”

Incepand de astazi, inspirata de una dintre sedintele Clubului Toastmasters Timisoara, va voi oferi in fiecare zi un nou cuvant spre folosinta.

Misiunea voastra este aceea de a-l utiliza, de a-l retine si astfel veti putea folosi limba romana corect si “la maxim”.

Cuvantul de astazi este: SILEPSA

SILÉPSA, silepse, s.f. Constructie sintactica în care cuvintele se acorda dupa asociatii logice si nu dupa regulile gramaticale obisnuite;. – Din fr. syllepse, lat., ngrsyllepsís

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Foarte activa in domeniu sprijinirii adolescentilor, Simona are o emisiune bisaptamanala la WestCityRadio din Timisoara, cu si despre adolescenti (Colivia cu canari), realizeaza rubrica "La punct fix", din cadrul matinalului Regional Cafe, transmis vinerea pe TVR3 si un blog dedicat adolescentilor. Face prezentari in scolile si liceele timisorene, pe teme cum ar fi internetul si pedofilia sau sarcina nedorita. De asemenea sustine o serie de seminarii dedicate parintilor, profesorilor si adolescentilor, seminarii care au ca obiectiv imbunatatirea relatiei adolescent-parinte-profesor. Simona este autoarea dvd-ului pentru parinti " Parinte inteligent sau dresor eficient?", iar pentru copii si tineri, organizeaza Taberele de camaraderie de la Arsenal Park. Activeaza in cadrul proiectului AVANTAJ LA START ca reprezentant in legatura cu partenerii si cu presa.

1 Comentariu

  1. agentul

    poate cineva sa faca si o demonstratie sau un exemplu, cum ar fi o constructie sintactica prin logica si una dupa regulile normale?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *