0 comentarii

Cele 7 energii ale fiintei umane

Spuneam in articolele anterioare ca oamenii sunt mai mult decat corpul fizic si ca au de asemenea si corpuri subtile suprapuse peste cel fizic.  Fiecare dintre aceste corpuri are un punct de convergenta a energiei. Putem sa spunem ca acel punct energetic hraneste respectivul corp.  Rolul acestor puncte de energie nu se limiteaza la hranirea corpurilor. Focarul de energie al fiecarui corp are functii bine stabilite, pe care le simtim in viata noastra obisnuita. Imaginati-va aceste focare ca pe niste izvoare din care tasneste energie de un anume tip. Fiecare tip de energie are functii specifice si influenteaza alte aspecte ale vietii. Unele energii influenteaza emotiile, alte energii influenteaza starea de sanatate, memoria, sexualitatea, inteligenta si spiritualitatea.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stim este faptul ca fiecare dintre noi avem activate diferit aceste focare de energie si deci, corpurile subtile au cantitati diferite de energie.  Constiinta  noastra este atrasa de focarul care are cea mai mare cantitate de energie.  In momentul in care constiinta se identifica cu focarul predominant toate experientele vietii sunt filtrate prin acel focar. Evolutia sprirituala reprezinta energizarea tuturor centrilor focar  si trecerea constiintei pe nivelul ultim – cel al spiritului.

Focarul energetic vital

In general, prezentarea focarelor energetice incepe cu cel care influenteaza corpul fizic. Influenta asupra corpului fizic nu este directa ci se exercita prin intermediul “bioenergiei”.  Din aceasta cauza acest centru energetic mai este numit si focarul vitalitatii. Energia provenita  din acest focar inconjoara corpul fizic ca un invelis protector. Rolul fundamental al acestei energi este de a da viata celulelor corpului fizic. Aceste corpuri subtile (energetice) sunt formate din miliarde de canale (circuite) prin care circula energie. Aceasta energie traverseaza fiecare celula a fiecarui organ al corpului fizic. Prezenta si abundenta acestui tip de energie determina sanatatea organelor fizice. Primul semn ca energia vitala (“bioenergia”) este diminuata o reprezinta starea de oboseala, somnolenta, frecvente raceli chiar si vara, etc.

focare1

Localizarea acestui focar de energie vitala este in zona dintre anus si sex, in zona perineului.  Centrul acestui focar energetic are culoarea rosie iar energia care izvoraste din el are culoarea galben argilos. Aceasta energie circula prin patru canale energetice de unde se ramifica in miliarde de circuite pentru a traversa apoi celulele corpului fizic. Forma acestui corp energetic urmareste forma corpului fizic si are o grosime de cativa centimetri (10-20 cm) in exteriorul corpului fizic.

Un alt rol al acestui focar de energie este aparitia instinctului  de conservare. Dorinta de confort si acumulari materiale precum si pofta de mancare provine din activitatea energetica a acestui focar.  Daca acest corp energetic primeste putina energie prin focarul sau, ne vom confrunta cu stari de lene, inertie, egoism, lacomie, gelozie si posesivitate, pierderi de memorie.

Pentru 99,9% dintre oameni acest focar are cea mai mare cantitate de energie, aceasta inseamna ca si constiinta noastra se mentine la acest nivel – la nivelul corpului fizic. Din aceasta cauza noi nu suntem constienti de existenta celorlalte corpuri subtile.  Diferenta dintre noi – oamenii obisnuiti – si clarvazatori,  este ca, acesta din urma, au mai multa energie in focarele superioare si ca devin astfel constienti  de corpurile subtile ce formeaza omul.

O energizare peste nivelul mediu al acestui centru de forta va insemna o stare de sanatate excelenta, o memorie iesita din comun, incredere in capacitatea de a depasi obstacole. Deasemenea, la nivel paranormal vor apare anumite insusiri specifice energiei acestui centru de forta. Persoana care are multa energie in acest focar va putea sa vindece prin atingere alte persoane (vezi terapiile prin bioenergie), va putea sa determine instinctiv valoarea oricarui lucru. O asemenea persoana va gasi usor lucruri de valoare pierdute de altii sau ingropate de mii de ani.

Nota: La finalul articolului de prezentare a centrilor focar vom prezenta tehnicile cele mai eficiente de a creste cantitatea de energie pentru fiecare dintre aceste focare.
–    va urma     –

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *