0 comentarii

Alege corect!

“Once you make a decision, the universe conspires to make it happen”. – Ralph Waldo Emerson

Intreaga responsabilitate pentru ceea ce esti si ceea ce vei deveni iti apartine. Tot ce poti realiza este numai si numai datorita tie. Orice schimbare pe care o astepti trebuie sa inceapa cu o schimbare in tine. Succesul sau absenta acestuia sunt direct determinate de comportamentul si de atitudinea ta, fiind consecinte ale alegerii efectuate la un anume moment.

Contrar credintei, cu care poate ai fost invatat, ca altcineva sau altceva este responsabil pentru ce ti se intampla in viata, trebuie sa fii convins ca nimeni nu te poate  “salva” miraculos, cu exceptia increderii in propriile tale forte. Exista insa momente in care iti vin in minte fel de fel de scuze ca sa nu-ti realizezi o dorinta puternica (de genul “Sunt prea tanar”, “Nu am timp”, “Nu am bani acum” – cu siguranta  recunosti ca deja macar una dintre ele, te-a framantat de curand…) .

Este extrem de important sa le elimini, pentru ca exista pericolul ca ele sa devina stapane ale vietii tale, exterminand orice speranta de obtinere a succesului; astfel, scuzele tale vor trebui sa treaca un test simplu: intreaba-te daca exista vreo persoana care a obtinut un succes in conditii similare – fara timp, fara bani si pe deasupra si mult prea tanar…… In gand iti vor veni cel putin 3 persoane in primele 5 minute, furnizandu-ti dovada care deja iti va schimba atitudinea: SI TU POTI!

Sa renunti la scuze e dificil – exista multi care nu o vor face niciodata (ramanand la stadiul de mediocritate), dar libertatea pe care o vei obtine te va ajuta sa-ti asumi atat responsabilitatea succeselor, a realizarilor care te-au desavarsit ca persoana cat si vina eventualelor esecuri, a incercarilor care te-au maturizat si te-au facut mai intelept. Poti deveni un om increzator, optimist, sigur de el – adica responsabil sau, la polul opus, un iresponsabil cinic, pesimist, nesigur si vesnic nemultumit.

In puterea de a lua o decizie corecta si responsabila sta succesul. Nu e suficient sa vrei, sa speri ca lucrurile vor merge mai bine ci trebuie sa iei personal decizia de a le imbunatati. Gandeste-te bine la lucrurile carora le acorzi atentia ta pentru ca daca vrei sa le faci bine si sa ai succes ele vor trebui sa-ti aduca mult respect de sine si satisfactii enorme.

Excelenta intr-un domeniu poate fi dobandita mult mai simplu daca iti place ceea ce faci. Invata continuu, ca sa-ti poti invinge concurenta si sa fii stimat de colegi pentru competenta. Raspunde tuturor provocarilor cu curaj, fii convins ca nu exista nimic ce nu poate fi dus la bun sfarsit de un om ca tine – increzator, talentat, optimist si puternic.

Odata decizia corecta luata, nu-ti mai ramane decat s-o pui in practica, cu rabdare si perseverenta. Si in timp ce lumea te va invidia pentru norocul de a ajunge “cineva”, poti zambi in sinea ta stiind ca norocul chiar n-are nimic de-a face cu decizia pe care, cu responsabilitate, ai luat-o candva.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Motivatie

Despre autor

Scris de

Sunt un om ca oricare altul, poate cu cateva pasarele in plus in stol ar spune unii. Am doi super-copii, o fetita de 21 de ani si un baiat de 6 pe care ii iubesc enorm si un om deosebit alaturi de la care am invatat ca o viata fericita are nevoie de respect, dragoste si multa incredere. “Samanta” preocuparilor mele legate de dezvoltarea personala a fost o carte de Brian Tracy, urmata de cativa ani buni in care am devorat tot ca am prins in acest domeniu, fara a exclude din studiu dezvoltarea spirituala. Imi place enorm sa calatoresc si sa meditez in linistea naturii, ador marea si soarele. Imi place sa fac bucurii celor dragi si sa le ofer ce isi doresc. Daca timpul imi permite ma relaxez croitorind cate ceva sau aducand mici schimbari casei. Pe scurt, atat. Despre cealalta parte – am terminat Facultatea de Automatica si Calculatoare, sunt auditor pentru sisteme de management al calitatii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *