0 comentarii

Barfa, zvonuri, susanale

Acest tip de comunicare indirecta este des intalnit si, a fost multa vreme enervant cel putin pentru mine. Am fost reticenta in a asculta oameni vorbind despre altii oameni, cand acestia nu sunt de fata. Mi se parea nedrept sa ai ceva de spus si sa nu ii spui direct persoanei despre care iti place sau nu iti place ceva. Iar sa starnesti o discutie in grup doar de dragul de a „diseca” o alta persoana sau comportamentul acesteia ma bloca efectiv, pentru ca nu stiam nici ce sa zic, nici nu imi placea ce auzeam si ma separam de acei oameni din start.

Si atunci mi-am zis, ca ori fac eu ceva pentru a scapa de „obsesiile” mele ori mereu o sa am senzatia asta de separare cand vine vorba de astfel de discutii, care, cu cat imi displaceau mai mult, cu atat parca se lungeau mai tare.

Sa arunce cu pietre cine nu judeca

Imi dau seama ca eu contestam faptul ca unii oameni judeca pe altii, judecata care ma scotea din sarite si ca ceea ce faceam era ca ii judecam si eu la randul meu, ba mai mult gaseam si eu un prieten la care sa ma plang de cat de enervanti sunt cei care „barfesc”. Care era diferenta intre mine si cei ai caror comportament ma agasa? Niciuna. Oricum nu faceam decat sa accentuez o separare si ca eu as fi mai cu mot.

Barfa elimina agresivitatea

Atunci am inceput sa ma uit si la alte aspecte a acestui tip de comunicare. Nu stiu cine a spus ca barfa elimina agresivitatea din oameni. Ca daca un om este nervos pe altul si se duce sa ii spuna ce are de spus se poate ajunge chiar si la violenta, asa ca descarca ce are pe suflet si ce nu ii place la o persoana la o terta persoana si, pana cand cei doi ajung sa se intalneasca acesta se calmeaza.

Barfa insemna grija pentru o persoana

As adauga ca este un si mijloc de a elimina temerile, fricile, ingrijorarile legate de actiunile unei persoane.

Sunt unele culturi in care a barfi sau a povesti despre altii este un mod de viata si o preocupare curenta, mai ales pentru cei care nu au foarte multe activitati profesionale. Pana la urma am constat ca de fapt este un mod de a exprima preocuparea pentru o persoana, grija pentru aceasta, uneori dorinta de a-l sprijini si a cauta solutii pentru a reusi acest lucru.

In pace cu barfa

Si la urma urmei, sunt lucruri pe care nu le poti schimba in altii, in schimb ceea ce poti sa schimbi este modul de a reactiona la ceea ce nu iti place.

In momentul cand reusesti sa vezi si celelalte aspecte, sa intelegi ca si acestea sunt modalitati de exprimare a naturii umane, imperfecta si frumoasa in acelasi timp, reusesti sa te integrezi, sa glumesti, sa te exprimi pe tine insuti si parerile tale, indiferent de subiectul discutiei, fara sa iti mai pese de ce zice unul sau altul, de cum arata binele sau raul, ci doar sa fii atunci in conversatie, egal cu cei din jurul tau si impreuna cu ei.

Cu drag,

Irina Aiacoboae

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Prietenie, Viziune

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *