0 comentarii

Razboi si pace

N-as fi putut crede ca cele doua cuvinte pot exista in acelasi timp. Cel putin aparent in acelasi timp, caci le pot desparte o secunda. Realist, rational versus idealist, visator. Tradare si dezbinare versus solidaritate si aliante. Neliniste si nesiguranta versus pace si incredere. Compasiune si dragoste versus forta si hartuire.

Parca suntem intr-o bucla temporala. Aceleasi ganduri si cuvinte auzite zi dupa zi, aceleasi imagini, dezamagiri si sperante, amintiri. Cum iesi de aici? Cum cerni din memorii ce a fost rau, ce a fost bun? Cum ei lumina drept lumina si caldura drept caldura?

Din punct de vedere tehnologic am avansat mai repede decat la nivel de constiinta, unde ne invartim de mii de ani cu aceleasi intrebari la care fiecare dintre noi incearca sa raspunda pentru eternitate. Dar poate ca nu exista nici Craciunul perfect, nici societatea idealista pe care o visam si o schimbam de mii de ani, oricate promisiuni am auzi despre oricine ar veni sa ne salveze de noi insine, de ingrijorari, de dorinte. Ceea ce exista sunt oamenii pe care ii avem in preajma si cu care impartim hrana, casa si cuvintele. Oamenii cu care invatam sa evoluam impreuna, de la care ne luam vitalitatea, incrucisand spadele caci e momentul sa ne trezim din somnul ratiunii, dupa care daruim cu buna stiinta ceva din cunoastere celor din jur, din generozitate si din dorinta de a trece la un alt nivel de cunoastere.

Singura modalitate de a iesi din acel tipar cu care te intalnesti este sa realizezi care e modalitatea ta de reactie. Vei incerca de multe ori sa iesi din matrice, dar exista o singura cale de a strabate spatiul, timpul si a incalca legile fizicii care te tin prizonier intr-o lume artificial creata, o lume a dominarii si a rezistentei.

In filmul „Matrix” Neo il intreaba pe Trinity: „Am toate amintirile astea din viata mea si totusi nimic din toate astea nu s-a intamplat. Ce inseamna asta?
Ca Matricea nu-ti poate spune cine esti cu adevarat.”

Irina Aiacoboae

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Motivatie, Spiritualitate

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *