0 comentarii

Nu te opri, chiar daca-i criza!

Tin si acum minte ca, din copilaria tata imi spunea mereu sa invat, sa am rezultate foarte bune la scoala, sa termin o facultate si sa obtin imediat un loc de munca din care sa pot iesi la pensie la batranete. Imi spunea asta de fiecare data cand mai veneam cu o nota mica, ca “trebuie” sa invat si sa am o carte de  munca.

Erau alte vremuri inainte, nu existau mari schimbari de la un an la celalalt. Un director de banca ramanea tot director de banca, erau posturi sigure pentru toti absolventii.

Acum, totul e in schimbare.

Posibilitatea de a-ti gasi o slujba depinde in primul rand de relatiile pe care le ai, si apoi de perfectionarea profesionala.

Insa, daca esti bun in ceea ce faci, te asigur ca iti vei mentine postul pentru mult timp, nicio relatie oricat de influenta ar fi, nu te poate da la o parte.

Cine a zis vorbele astea: “omul cat traieste invata” a avut perfecta dreptate!

Tot ceea ce se intampla in ziua de astazi, se afla intr-o continua schimbare, in fiecare clipa apare ceva nou.  Cei care vor face fata schimbarilor si “crizei” sunt cei cu o personalitate flexibila si adaptabila.

Crezi ca e destul ce inveti la scoala sau la facultate, pentru ca la sfarsitul acestora sa si obtii un job bun in domeniu?

Trezeste-te! Se cere experienta in domeniu, minim un an.

Stiu, ai 23 de ani, ai terminat acum facultatea si cand ai fost sa te angajezi ti s-a spus ca trebuie sa ai experienta in domeniu minim un an. Te-ai mirat si ti se pare o prostie, ca nu ti se da posibilitatea sa profesezi si astfel sa-ti dobandesti experienta.

Pentru a fi nevoie de tine, trebuie sa adaugi activitatii profesionale componente de “cunostinte, inteligenta si atitudine” , asta inseamna ca zi de zi  sa inveti ceva nou. Sa cauti informatii si sa te dezvolti in permanenta.

Viata e un program de dezvoltare libera. Orice ti s-ar intampla ia-o ca pe o experienta din care poti invata ceva.

Ia-ti mereu cu tine un carnetel si noteaza-ti acolo toate gandurile si ideile ce le ai sau fa-ti cont pe www.evernote.com si salveaza aici tot ce ti se pare interesant pentru dezvoltarea ta continua.

e

Citeste mult. Sunt din ce in ce mai multe carti de dezvoltare personala. (Pera Novacovici, in curand isi va publica cea mai tare carte din tara pe acest domeniu).  Nu te zgarci in a procura carti si materiale pentru educatia si formarea ta continua, investeste in tine!

Fa-ti cat mai multe relatii si pastreaza legatura cu toti cunoscutii. Vorbeste cu ei din cand in cand si trimite-le informatiile care i-ar putea interesa. Vei vedea ca si ei for face acelasi lucru pentru tine.

Planifica-ti activitatile si fii organizat.
Imparte-ti sarcinile in asa fel incat sa nu te sperie cantitatea lor (deseori motivatia scade datorita cantitatii mari de sarcini atribuite).

Noteaza-ti intr-o agenda activitatile si orele intre care vrei sa fie parcurse acestea.
La sfarsitul zilei marcheaza-le pe cele indeplinite si planifica-ti urmatoarea zi tinand cont si de activitatile ramase.

Odata pe luna verifica-le pe toate si vezi ce progrese ai facut.

Iti spun toate astea pentru a te motiva sa te perfectionezi continuu si sa fi cel mai bun in domeniul tau de activitate (in nisa ta).

Nu mai sta pe ganduri, pune-ti osul la treaba si da-i voie artistului din tine sa se manifeste si el va fi dornic sa se exprime!

Fii cel mai bun in ceea ce faci!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *