0 comentarii

Culoar liber catre inima si suflet

Vineri dimineata, ora 08.10 sun dupa taxi sa ajung din Rahova la Gara de Est – Obor sa prind autobuzul de ora 09.00. Toate companiile de taxi pe care le apelez sunt ocupate la ora aceea sau nu au masini disponibile. Ies in strada poate am mai mult noroc si dupa cateva incercari vad in fata ochilor un taxi care tocmai lasa o clienta.

Ii spun soferului ca trebuie sa ajung musai pana la ora 9.00 sa prind un autobuz si il rog frumos sa ajungem la timp.

Traficul la acea ora in Bucuresti este infernal, este ora de varf. Soferul pare ingrijorat ca in 30 de minute putem parcurge acea distanta, dar raman calma. Ii spun ca in pofida aglomeratiei de pe sosele si a blocajului din intersectii poate gasim un culoar liber.

Din acel moment, soferul schimba traseul clasic, alege singur directia pe care o stia mai putin blocata si ma trezesc ca parcurgem doar strazi libere, accesibile. Ma plimba prin Vitan (daca n-am ajuns cumva si prin Balta Alba ca habar nu aveam de traseul respectiv), observ doar ca mergem cu 50-60 km/ora prin multe locuri si constat cu stupefactie ca am ajuns la destinatie cu 10 minute mai devreme chiar, fredonand ultima melodie de la radio.

Imi raman in cap cuvintele pe care i le-am zis soferului: „poate gasim un culoar liber” si cum s-au derulat apoi lucrurile de am ajuns la destinatie, desi parea imposibil.

Imi aduc aminte de sedinta precedenta de coaching. Ne apropiem de sfarsitul sedintelor noastre de antrenament si dupa ce am abordat domenii ca sanatate, cariera, relatii cu partenerul de viata, dupa ce evaluam toate realizarile de pana in prezent, acum a venit randul sa discutam despre relatiile cu familia.

Clienta mea se intelege bine cu fiecare parinte in parte si din discutiile cu ea reiese ca i-ar place sa inteleaga deciziile pe care le-au luat de-a lungul casniciei lor impreuna ca si cuplu.

Testez diverse intrebari si evaluez diverse raspunsuri pana inteleg care este nevoia ei de fapt.

Isi iubeste parintii, nu le judeca deciziile luate, le-a acceptat casnicia pe care o au si cu toate acestea, daca a adus aceasta tema in discutie mi-e clar ca e ceva nelamurit pentru ea si care doreste sa clarifice.

O ultima intrebare pare sa o lumineze: Cum ar fi sa ai cate o discutie cu fiecare in parte, ca de la om la om astfel incat sa ii poti intelege?

Ma intreaba: Ca de la om la om? si face o pauza dupa care imi spune: Wow, asta inseamna ca am crescut, daca pot sa am o discutie cu parintii mei ca de la om la om.

Discutia se opreste aici, pentru ca fiecare stie ca isi va face treaba pe care si-a luat-o pana la discutiile urmatoare.

Din toate intrebarile pe care i le-am pus aceasta a fost cea care a gasit calea neuronala libera care nu era blocata de nimic, s-a dus direct in inima ei si a inspirat-o sa actioneze, sa comunice, sa inteleaga, sa se simta mai aproape de parintii ei.

Intotdeauna exista o cale libera catre inima si sufletul nostru, unde o samanta, o idee, o intrebare poate sa infloreasca, sa rodeasca, sa se materializeze.

Cu drag,

Irina Aiacoboae

Antrenor de Viata

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Irina este life-coach, antreneaza oamenii care isi doresc sa construiasca relatii frumoase, cu ei insisi si cu cei din jur, care au vise, obiective, dorinte si care doresc sa le implineasca, care vor isi descopere potentialul lor infinit in a-si crea o viata extraordinara si a explora cine sunt zi dupa zi. Irina si-a inceput dezvoltarea personala acum 5 ani de zile prin a practica Reiki, apoi a urmat cursurile Landmark Education, Ho’ponopono, EFT si life-coaching cu Noble Manhattan. http://irinaaiacoboae.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *