0 comentarii

Tribul

Lista articolelor din seria: Ce este sexul?

  1. Tribul
  2. Sexul

„Iubirea este raspunsul. Dar in timp ce astepti raspunsul, sexul ridica niste intrebari al dracului de bune.” Woody Allen.

Pentru a intelege bine cu ce avem de-a face cand vorbim de atractie, seductie, sex si femei, trebuie sa ne folosim putin privirea globala asupra lucrurilor si sa cautam anumite raspunsuri in istoria evolutiei speciei umane.

Ce este asadar sexul? Sexul este o treaba foarte serioasa. Rareori vei vedea oamenii zambind sau razand cand fac sex, asadar asta e o dovada ca sexul e o treaba serioasa.

Sexul este modalitatea prin care specia noastra se reproduce, la fel ca orice alta specie de mamifere.

Alta dovada serioasa e ca natura isi foloseste o forta a ei, care se cheama atractia sexuala, pentru a prelua mintile si corpurile oamenilor si a produce indivizi noi. Parintii ofera un numar egal de cromozomi copilului care se va naste, oferindu-i astfel potential de a evolua si de a face lucruri mai bune decat generatia precedenta. Din pacate, de cele mai multe ori, acest lucru nu se intampla, dar nu acesta e obiectul discutiei noastre acum. Totusi, in acest proces sunt respectate cateva legi. Specia trebuie sa evolueze si doar cei mai buni indivizi trebuie sa se reproduca. Cel putin asa este la orice alta specie de mamifere. Suntem, pana la urma, mamifere si respectam aceleasi legi. Ca sa clarificam lucrurile, trebuie sa stii ca mijloacele anticonceptionale exista de prin 1960.

Homo sapiens exista de vreo 200.000 de ani. Asadar, sa comparam 200.000 de ani de evolutie cu 50 de ani de evolutie. Timp de 200 de mii de ani putem spune ca intreg creierul si organismul uman au fost setate pe faptul ca sexul reprezinta sanse mari de a face copii. 200.000 de ani de evolutie nu pot fi stersi cu buretele si nu pot suferi schimbari majore. Inainte sa intram in miezul problemei, vreau sa mai spun ca evolutia este un proces foarte lent si greoi.

Creierul uman, comportamentul nostru, nevoile noastre nu se schimba de la un an la altul, de la o generatie la alta si nici macar de la un secol la altul. 1000 de ani in procesul evolutiv nu reprezinta decat o picatura intr-un ocean.

Asa cum vei vedea in continuare, desi hainele s-au diversificat si caii au devenit cai-putere, fiinta umana plateste inca tribut zecilor de mii de ani in care oamenii au trait in triburi formate din 100-150 de indivizi.

Gandeste-te cate cunostinte ai. Oameni cu care relationezi. Uita-te in agenda telefonica, in grupul tau de prieteni, la scoala unde mergi, la locul tau de munca, in lista ta de messenger.

Cu cati oameni vorbesti si relationezi? Probabil ceva in jurul a 100-150. Ai putea sa ai de-a face cu mult mai multi, avand in vedere aglomeratia in care traim si totusi ai sa observi acest numar ca numitor comun la majoritatea oamenilor.

Motivul pentru care se intampla acest lucru este acela ca omul si creierul sau sunt astfel setate sa lucreze intr-un grup social de aceste dimensiuni. Pentru ca, pe plan evolutiv, 200.000 de ani au lasat urme mult mai adanci decat cele cateva mii de societate, hai sa o numim „moderna”.

Asadar, sa vedem ce anume se intampla intr-un trib de acum mii de ani si sa vedem cateva din lucrurile pe care le purtam ca mostenire din acele vremuri.

Vestea proasta e ca multe din comportamentele care nu ar trebui sa mai fie valabile azi inca ne mai guverneaza viata si ii scad calitatea. Asa cum vei vedea, acest lucru e valabil si in privinta vietii noastre sexuale.Vestea buna e ca, odata ce constientizezi macar o parte din aceste lucruri, poti sa le schimbi in favoarea ta si sa faci un pas in evolutie, un pas mai departe decat „mintea de trib” in care majoritatea dintre noi inca suntem prinsi.

Asadar, ne aflam intr-un trib acum 20 de mii de ani. In varful ierarhiei se afla sfatul batranilor, inteleptii tribului, vraciul, seful de trib si seful razboinicilor, asta daca ultimii doi nu sunt una si aceeasi persoana. In trib se mai afla barbatii, adica toate persoanele de sex masculin care au trecut prin ritualul de initiere, de trecere de la copilarie la varsta adulta. Preocuparile lor principale sunt vanatoarea si razboiul cu tribul vecin.

De asemenea, in trib se mai afla femeile, dintre care doar un numar limitat pot da nastere urmasilor. In rest, sunt prea tinere sau prea batrane. In trib se mai afla copiii si batranii, evident.

Sa vedem cam care sunt lucrurile importante care se intamplau pe atunci in viata unui trib. Ne vom rezuma la acele lucruri care prezinta importanta pentru subiectul pe care noi il discutam in acest material: atractia sexuala, barbatii si femeile.

– va urma –

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Dragoste

Despre autor

Scris de

Psiholog, autor (a scris doua carti: Personalitate alfa si Arta seductiei) si trainer. Site-ul sau: http://personalitatealfa.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *