3 comentarii

Sexul

Lista articolelor din seria: Ce este sexul?

  1. Tribul
  2. Sexul

continuare

Ca si azi si atunci sexul era o treaba foarte serioasa. Membri tribului probabil nu filozofau despre cum sexul este felul naturii de a perpetua specia. Pentru trib, sexul era modalitatea prin care numarul membrilor crestea. Mai multi copii insemnau mai multi razboinici si vanatori pentru trib in viitor, mai multe femei fertile care pot da nastere altor copii. Fara sa fie oameni de stiinta, membri tribului stiau ca urmasii vor avea trasaturile parintilor, asadar era de dorit ca cei mai viteji dintre barbatii tribului sa faca copii.

Femeile, desi nu aveau foarte multe optiuni, totusi aveau dreptul sa aleaga sau sa respinga, in functie de preferinte, pretendentii.

In intreaga istorie a omenirii, sexul a fost si este si azi o treaba economica vitala. O femeie, daca ramanea gravida, avea sanse mult mai mari decat azi sa moara la nastere. Oricum, era foarte vulnerabila pe timpul celor 9 luni in care purta copilul si, de asemenea, in perioada de dupa nastere, cand trebuia sa ingrijeasca nou-nascutul. Asadar, avea nevoie de un barbat care sa poata aduce hrana, sa intemeieze adapost, sa poata proteja familia de furia naturii, a celorlalti razboinici si a tribului vecin.

Unul din lucrurile care au ramas aproape intacte din zorii omenirii este barbatul ca „PROVIDER” (furnizor).

Atunci, la fel ca si acum, PROVIDER-UL trebuia sa indeplineasca anumite caracteristici. PROVIDER-UL isi dovedea calitatile prin diferite gesturi si actiuni. Intemeia un adapost pentru viitoarea familie, cand pleca la vanatoare aducea cu el inapoi, la femeia pe care o curta, piei pentru a face imbracaminte si adapost, carne, fructe si alte lucruri necesare supravietuirii. Arata in acest fel ca el este capabil de supravietuire si ca viitorul copil va mosteni aceste calitati de la tata si astfel va putea supravietui la randul sau.

Bineinteles, femeia intarzia sexul pentru a vedea daca barbatul ramane langa ea in orice conditii si este om serios, pentru ca, odata ce ramanea gravida, urma o perioada lunga in care tatal ar fi fost privat de sex si de atentia femeii, care s-ar fi indreptat asupra noii fiinte venite pe lume. Nici dupa nastere barbatul nu ar fi fost foarte menajat. De la momentul sexului, moment in care se presupune ca femeia ar fi ramas insarcinata, urma o perioada de vreo 2 ani in care pe umerii barbatului ar fi cazut intreaga responsabilitate a hranirii, adapostirii si protejarii micii familii.

Acesta era cazul fericit. La sex se mai putea ajunge si in alt fel, cand tribul vecin se plictisea prea tare si hotara ca e timpul sa faca un raid in care sa nimiceasca celalalt trib de pe fata pamantului. In acest caz, razbonicii invingatori ar fi ucis toti barbatii in putere, ar fi violat toate femeile si pe cele norocoase nu le-ar fi omorat, ci le-ar fi facut sclave. Daca un razboinic ucidea un proaspat tata si ii lua femeia, probabil ucidea si copilul, pentru ca nu era al lui.

In cazul acesta, femeia nu prea mai avea ce sa faca decat sa spere ca isi va multumi noul stapan si poate va scapa cu viata.

Asadar, mai avem, pe langa „provider”, alt gen de barbat, care obtinea sex mult mai usor si mai repede decat providerul, si anume „baiatul rau din tribul vecin”.

Si in zilele noastre baietii rai declanseaza un mecanism in creierul femeii care face ca intreg ritualul de imperechere sa se schimbe. NU mai e barbatul cel care se da peste cap pentru a castiga dreptul de a face sex si de a-si indeplini scopul pe pamant, acela de a perpetua specia, ci femeia e cea care ofera sex in speranta ca va fi tratata macar omeneste.

Probabil ca poti identifica cele 2 tipuri de barbati care obtin sex si in zilele noastre.

Exista un mecanism in biologia femeii care imparte inconstient si instantaneu barbatii in provideri, cei care muncesc sa dovedeasca tot felul de lucruri depre ei, fac cadouri, fac curte etc., si.„baietii rai”, cei care iau ce vor, fara sa tina prea mult cont de alte lucruri.

Ce este interesant e ca, daca dai dovada de comportament de provider, femeia va amana sexul cat mai mult pentru ca tu sa dovedesti cat mai multe.

Daca dai dovada de comportament de „baiat rau”, sunt sanse mari sa declansezi o atractie sexuala foarte puternica in femeie, pentru ca, tot din motive biologice si evolutioniste, baiatul rau, in viziunea femeii, are gene mai bune decat simplul provider, pentru ca este mai agresiv, mai teritorial, poate “ucide” alti barbati si astfel sansele sale de supravietuire sunt mai mari. Si, pentru ca supravietuirea este ceea ce este de dorit pentru urmasi, cu cat barbatul arata ca poate supravietui mai bine, cu atat atractia sexuala declansata in femeie va fi mai puternica.

Stim toti femei care sunt foarte atrase de barbati abuzivi, alcoolici, „care nu le merita” etc. Ceea ce o sa incercam sa facem este sa declansam acea puternica atractie sexuala intr-o femeie, lasand abuzul deoparte.

Evident, mai exista si alte categorii de barbati, in care intra cei care nu obtin sex deloc, cei care nu sunt nici provideri, nici baieti rai, care se afla undeva pe scara dintre imaturitate si maturitate.

Din pacate, din motivele pe care le-am spus deja, pentru ca barbatii sunt crescuti de femei, tot mai multi baieti raman blocati undeva intre imaturitate si maturitate si nu ajung sa isi dezvolte intreg potentialul de barbati.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

3 Comentarii

  1. eu cred ca din numarul barbatiilor crescuti de femei este din ce in ce mai mare. poate vor disparea barbatii provideri si agresivi:) iar femeile vor trebui sa se adapteze.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *