0 comentarii

Cum sa intelegi persoana de langa tine

Pasi simpli pentru a intelege mai bine barbatul sau femeia de langa tine.

Dragii mei, am ales sa va vorbesc astazi  despre diferentele ce sunt intre barbati si femei pentru a te ajuta pe tine daca esti femeie sa intelegi mai bine barbatul de langa tine, sau tu, cititorule daca esti barbat cu siguranta iti vor prinde bine aceste randuri, ce te vor informa cum sa reactionezi la nevoile femeilor.

Chiar daca stiu ca multe relatii esueaza lamentabil, majoritatea cuplurilor se formeaza cu scopul si cu dorinta arzatoare ca relatia lor sa dureze. Ambii parteneri cred ca vor ramâne împreuna si nu-si pot imagina motivele care i-ar determina sa se desparta. Exista deseori intre ei o potrivire perfecta de interese, atitudine si stil de viata.
Din nefericire, toate acestea pot fii înselatoare. Dupa o saptamâna, o luna, un an sau chiar o jumatate de veac, descoperim ca relatia noastra nu mai este deloc ceea ce era la început. Calitatile partenerului , care altadata ne atrageau, încep acum sa ne irite, caracteristicile si comportamentul nostru nu-si mai gasesc ecoul în cel cu care traim.  Pe scurt, il vedem  ca pe o alta persoana – diferita de noi, si diferita de ceea ce percepusem cândva.

Diferentele masculin-feminin sunt conditionate atât de factorii hormonali, cât si de dominanta emisferelor cerebrale. Astfel, emisfera dreapta, dominanta la barbati ca centru al logicii simbolice, perceptiei spatiale, imaginatiei, explica dezvoltarea acestor functii, mai curând la barbati, în vreme ce dominanta emisferei stângi la femei, ca centru  al limbajului, memoriei, ar justifica disponibilitatile lor mai bine în acest sens.

Ce trebuie sa-i oferi unei femei pentru a ramane in permanenta fericita :
•    Ofera-i  protectie;
•    Comporta-te cu tact, blandete, ai grija ce limbaj folosesti in compania ei;
•    Femeile sunt sensibile, sa nu te sperii daca incep mai usor sa planga ;
•    Pentru femei comunicarea verbala este mai importanta decât cea fizica. Ele au nevoie de un timp în care sa discute în liniste problemele banale, cotidiene.

Daca esti femeie, uite ce vor barbatii :
•    nevoia de respectare si apreciere a Eului este specifica barbatului, si multe dintre conflictele maritale se dezlantuie prin încalcarea « regulii » de aur. O femeie inteleapta nu-si va critica niciodata barbatul, nici în particular, nici în public. Mesajul pozitiv aduce mult mai mult bine unei relatii decât toate mesajele negative la un loc, oricât de « bine intentionate » ar fi ele. O femeia care nu poate trata cu umor si bunavointa, neglijenta sau dezordinea partenerului, risca sa nu aiba un efect de schimbare în psihologia acestuia, ci, dimpotriva, risca sa devina din ce in ce mai putin atragatoare, sau iubita, pe masura ce indica, moralizeaza, critica, si mai ales ameninta.
•    nevoia de confort fizic si psihosexual este importanta pentru barbat.« Cea mai buna cale spre inima unui barbat trece prin stomac »

Daca vrei sa-ti cunosti mai bine partenerul de langa tine, incepe prin a fi atent(a) la nevoile lui(ei) principale.
Pe curand !
Florina

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *