1 comentariu

Despre iubire – partea a doua

…continuare

Etapa 2 Iubirea adevarata

Totusi ar trebui sa te gandesti acum ca esti FIINTA UMANA, si ca mai e o latura a ta pe care nu ai onorat-o.
Este sufletul tau. Si trebuie sa stii ca neglijarea lui, te va face doar un alt mamifer de la gradina zoologica. Si care sa fim drepti, nici nu va avea alte drepturi pe lumea asta. Asa cum foarte frumos spune Albert Camus ”Iubirea inseamna sa daruiesti totul, sa sacrifici totul fara sperantza de rasplata”

…si totusi cati sunt oamenii care ofera primii mintindu-se ca ei iubesc, pentru ca dupa 5 minute sa stea ca niste cersetori cu mana intinsa asteptand un semn de reciprocitate. Problema cu atractia sexuala e ca ea cere reciprocitate. Am mers la suc si ne iubim, dar nu facem sex?
Cand esti atras sexual, faci de obicei gafe de genul acesta. Iti spui ca tu iubesti , cand de fapt nu esti decat un alt mamifer prins in mrejele atractiei sexuale.

Iubirea inseamna sa oferi si sa nu incerci sa manipulezi.

Iubirea izvorata din suflet poate purta cu adevarat numele de IUBIRE. Totusi iti vine sa crezi sau nu, la fel ca si atractia sexuala, naste si ea probleme.

In primul rand nu poti iubi decat intr-un singur fel. Cand sufletul tau este atat de plin de iubire de sine, de viata, de frumos, de bucurie simti nevoia sa oferi pentru ca da pe dinafara. Si atunci este momentul in care poti sa spui pentru prima oara “ IUBESC”.  Iti poti iubi tzara, parintii, copii, pe tine, prietenii si iti poti IUBI fiinta de care esti atras sexual.

Dar pentru ca atractia sexuala are legile ei, iar iubirea cu totul altele, pentru ca atractia sexuala tine de corpul fizic si de emotii, iar iubirea tine de fiinta spirituala din noi , de sufletul nostru, se naste drama umana a iubirii.

In lupta dintre atractie sexuala si iubire, se afla lupta intre mamiferul din noi si FIINTA umana din noi. Uneori dorind din suflet binele fiintei iubite, iar in urmatoarea clipa napaditi in corpul nostru de emotiile geloziei, care ne fac sa consideram ca avem dreptul sa ucidem fiinta de care suntem atrasi, decat sa renuntam la ea.

Iubirea aceasta, spirituala sa ii zicem, cere atat de multe din partea unui om. Mult mai multe decat majoritatea dintre noi putem oferi. Daca atractia sexuala dusa la sfarsit se consuma prin sex, iubirea spirituala dusa la capat se sfarseste prin sfintenie.

Apostolii propovãduiesc iubirea de aproape ca de sine însusi, sã facem bine, sã-i iubim pe cei ce ne urãsc, sã fim milostivi, rãbdãtori, blânzi, sã ne re-semnãm cu usurintã la jigniri, sã fim temperati, sã rezistãm poftelor carnale si, dacã este posibil, sã fim absolut caliti. Asta se întelege prin ceea ce se numeste “a renunta la sine însusi”, “a-si duce crucea”.

Eu nu sunt sfant si ma gandesc ca majoritatea dintre noi nu suntem. NU vreau sa renunt la sufletul meu si nici la mamiferul din mine pentru ca ambele ma definesc. EU SUNT si mamifer si sfant. Vreau sa fac sex cu femeile care le iubesc.

Ce pot asadar sa sper ca om? Nu sunt suficient de sfant, dar nici nu mai sunt doar mamifer.

Poate ca destinul nostru ca fiinte umane, evolutia noastra, ne vor duce intr-o zi la desavarsire si vom fi fiinte perfecte, care asa cum spune Biblia, Coranul, Hindusimul, Crestinismul, Budismul, vor atinge starea de Nirvana, al -7 lea cer, Raiul , a 4-a stare de constiinta etc etc.

Dar viata trebuie traita, nu analizata. Cum iubesc eu acum, in asa fel incat sa fiu sigur ca ceea ce fac este expresia intregii iubiri de care sunt capabil?

Sa pot spune FAC TOT CE POT si sa fiu mandru de mine?

Etapa 3 Orgasmul sexual

Pentru ca esti om, ai un corp, un psihic si un suflet, asadar esti o fiinta tridimensionala. Expresia iubirii este atunci cand atingi orgasmul sexual cu persoana de care esti atras si pe care o iubesti. Fizic, psihic si spiritual.

Poti deasemena sa faci sex ca nebunul din aceleasi motive pentru care fumezi 2 pachete pe zi, iti rozi unghiile sau mergi la cumparaturi. Poti sa faci sex, sa ai orgasm si sa simti o eliberare, asa cum simti o eliberare fiziologica.

Poti sa fii sfant si sa iubesti ca un sfant. Iubirile platonice nu impresioneaza pe nimeni. Cine spune ca iubeste o alta persoana si nu vrea sa faca sex cu ea, ori minte, ori e schizofrenic, ori nu are cu ce.

In clipa orgasmului sexual, corpul, mintea si sufletul tau sunt aliniate perfect si aceea este expresia adevarata a iubirii UMANE. Nu sex fara iubire. Nu iubire fara sex. Ci ambele.

Cea mai mare placere umana este orgasmul sexual. Asadar daca oferi un orgasm fiintei pe care o iubesti cu adavarat, satisfaci si mamiferul din tine care isi indeplineste scopul, iar prin placerea pe care o oferi la randul tau, iti satisfaci si nevoia spirituala de a OFERI.

Asadar invata legile atractie sexuale pentru mamiferul din tine, si cunoaste-te pe tine insuti, ca sa iti cunosti sufletul si divinitatea din tine. Asta e calea spre iubire.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Dragoste

Despre autor

Scris de

Psiholog, autor (a scris doua carti: Personalitate alfa si Arta seductiei) si trainer. Site-ul sau: http://personalitatealfa.com

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *