0 comentarii

Cum sa-ti intaresti increderea in tine?

De cate ori nu te-ai gandit ca poate daca ceilalti nu ar fi existat, si daca ai fi trait pe o insula pustie, poate ai fi putut sa te desfasori si sa dai ce e mai bun din tine… ?

Eu ma gandeam la asta, si-mi raspundeam ca astfel poate nu mi-ar mai fi niciodata teama ca sunt judecata, indepartata sau pusa la locul meu.

Sau, poate ca tie ti s-a intamplat sa nu-i intelegi pe ceilalti si sa crezi ca nimeni nu te intelege nici pe tine, sa te simti nelalocul tau si sa nu stii cum sa te comporti in public…sa crezi ca arati mai putin bine decat ei si nu stii ce sa faci ?

Crezi ca nu ai destula incredere in tine si ca viata ta realationala nu e satisfacatoare ?

Un sentiment impartasit de foarte multa lume e incapacitatea de a comunica liber, de a te exterioriza, fie ca e vorba de familie sau de prietenii, sau de colegii de munca.

Oare de ce suntem facuti, zic eu ?

Nu suntem facuti sa vorbim si sa schimbam pareri ?

Daca da, de ce iti este atat de greu sa comunici ?

Lipsa increderii in sine e buba cea mai mare si inamicul numarul unu.

Si pentru ca am aflat inamicul hai sa ne gandim cum il putem infrange !

Ce trebuie sa faci pentru a-ti intarii increderea in tine ?

1. devino afirmativ si vei face un pas inainte spre schimbare si incredere iar astfel vei cucerii o mai mare libertate de actiune si de vorbire. E un mod de a te apara si de a-ti atinge scopurile, pastrandu-ti in acelasi timp si calitatea relatiilor.

2. zona de confort. Aici te simti cel mai la indemana si destins, pentru ca aici schimbarile sunt simple, naturale si spontane. Comunici direct, fara greutate, fiind capabil sa-ti exprimi parerile fara jena, grijile fara neliniste si bucuriile fara teama.

Spun asta pentru ca zona de confort poate fi mai extinsa pentru unii si minima pentru altii, mai ales cei fara incredere in sine. (ex : Maria vorbeste engleza si se simte foarte bine in Statele Unite, unde discuta fara probleme cu persoane necunoscute, sau Petre discuta cu usurinta cu sora mai mare si cu parintii). Acesta zona e redusa pentru alti interlocutori care sunt speciali cum ar fi reprezentantii puterii sau ai autoritatii.

Daca reusesti sa duci la sfarsit o actiune care inainte ti se parea imposibila, succesul acesta va spori ca prin minune suprafata zonei tale de incredere, iar daca esuezi se va restrange.

Evalueaza-ti precis limitele si dimensiunile zonei tale de confort !

3. zona de risc si de progres, ce se gaseste in apropierea zonei de confort  si care corespunde unui risc in masura in care stii ca daca intri in aceasta zona te expui unui anumit pericol. Corespunde unui progres in masura in care esti sigur ca, daca intrii aici, iti vei putea ameliora relatiile, te vei simti mult mai degajat si iti vei largi astfel zona de confort.

Cand duci la bun sfarsit o actiune in zona ta de risc, zona ta de incredere se dezvolta, iar daca aceasta incercare esueaza, te vei refugia in zona de confort fara a-ti dori de a mai iesi de acolo.

E ca si pe campul de lupta : victoria iti da aripi, iar infrangerea te impinge pe propriul teritoriu.

« La ce bun sa incerc sa ies din starea asta ? »

« M-am chinuit destul sa-mi gasesc un echilibru, si n-am reusit ! »

« N-o sa reusesc niciodata ! »

« E prea greu !»

Cunosti intrebarile astea ? Daca da, te invit sa pasesti ACUM din zona de confort !

Incepe cu lucruri simple cu ar fi :

-sa iei cuvantul intr-un grup

-fixeaza-ti un scop precis

-mergi inainte pana obtii succesul

-o buna metoda de a iesi din zona ta de confort si de a o extinde sunt deplasarile regulate inainte si inapoi din aceasta zona.

Increderea in tine va creste din momentul in care ai indraznit sa te arunci intr-o actiune complicata si neobisnuita, in plus, daca reusesti ai facut deja un mare pas spre calea progresului.

Traim intr-o lume in care inving doar cei mai buni, cei care lupta si nu se tem de nimic, iar siguranta interioara e un sentiment indispensabil.

De accea, te intreb acum :

tu reusesti sa-ti exprimi sentimentele ideile si sa actionezi in acord cu ele ?

reusesti sa transmiti sentimentul de incredere in sine si celorlalti ?

In asteptarea raspunsurilor tale, eu iti doresc sa ai multa incredere in tine !

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *