4 comentarii

Afla cele 7 principii pentru a fi si tu om de success!

“Nu uitati niciodata ca dorinta voastra de a reusi este mai importanta decat oricealtceva” Abraham Lincoln

Ce inseamna un om de succes? Probabil ca si tu te-ai gandit la success si aipropriile raspunsuri…

John Maxwell in cartea sa “The success Journey” a definit succesul astfel:       Sa iti cunosti scopul in viata

Sa te dezvolti pentru a-ti atinge potentialul

Sa plantezi pomi de ale caror roade se vor bucura si altii

Asadar, succesul este determinat de ceea ce faci in mod constant, zi de zi, ceea ceinseamna ca succesul este un process si nu ajungi intamplator la succes.
Si cum déjà se stie ca fiecare om actioneaza in conformitate cu credintele siprincipiile sale, indrazneste sa dai un ochi pe cele 7 principii si sa ACTIONEZI-deoarece actiunea face diferenta dintre success si esec!


foto by Ryencx

1.        Tu esti expertul in ceea ce te priveste!

Cum asa? Este simplu: nimeni nu te cunoaste mai bine decat te cunosti tu insuti!Si chiar daca pana acum ai cautat tot felul de raspunsuri in afara ta, acum potiincepe cautarea acelor raspunsuri in interiorul tau si astfel, vei primi adevarateletale raspunsuri care iti vor folosi in drumul tau spre success.Pentru a fi mai usor, poti incepe un process de coaching prin care sa te antreneziin a pune intrebarile potrivite care sa-ti genereze cele mai bune raspunsuri dininteriorul tau.

2.        Nu te-ai “defectat” nu ai nevoie de “reparatii”

Indiferent de actiunile tale, intotdeauna in spatele lor se ascund intentii bune,chiar daca motivul ar putea parea nepotrivit celorlalti.Asta inseamna ca orice comportament dysfunctional are la baza o intentie buna sipozitiva care a servit candva unui scop care poate nu mai este de actualitate.De exemplu, gandeste-te la o persoana careia ii este frica de inaltimi si are chiaro fobie in acest sens. Cauzele pot fi multiple, insa daca te gandesti la intentiapozitiva din spatele acestei fobii, poti descoperi ca persoana respectiva doreste safie in siguranta. Si atunci cand ii oferi subconstientului alte cai de a te simti insiguranta, fobia isi pierde necesitatea si se rezolva in cateva minute.

3.        Ai deja toate resursele necesare pentru a reusi!

In functie de diverse context din viata ta, ai descoperit ca ai incredere in tine cate poti duce la cumparaturi singur, ca poti citi o carte, ca poti ajuta sau ca potimerge. Asta inseamna ca ai incredere ca ai aceste resurse in interiorul tau. Ei bine, tot asa, poti avea incredere in tine sa vorbesti in public, sa intri insituatii noi, sa cunosti alti oameni, sau sa faci orice altceva iti doresti tu.Daca ai simtit vreodata iubire pentru cineva din jurul tau, pentru un animalut sauvreun copil, atunci inseamna ca poti fi iubitor si cu tine insuti, partenerul saufamilia ta.

4.        Poti atinge orice scop daca il imparti in scopuri mai mici

Orice abilitate poate fi invatata daca este impartita in bucati suficient de micipentru a fi usor asimilate, fiindca atunci cand iti antrenezi mintea sa priveascasarcinile sau problemele in portii mici si in termini simpli, acestea devin mult maiusor de indeplinit.Daca vrei sa darami zidul care se afla intre tine si viata, cel mai bine este sa ofaci caramida cu caramida!

5.        Daca metoda ta nu da rezultate, incearca altceva!

In bestsellerul Who Moved My Cheese? Spencer Johnson atrage atentia asupradeosebirii dintre oameni si soareci. Daca soarecii descopera ca o metoda nu darezultate, atunci fac ceva diferit, in timp ce oamenii daca descopera ca nu aurezultate dau vina pe altcineva.Poti auzi adesea in jurul tau pe cineva spunand: “dar intotdeauna am facut la fel”sau “nu sunt genul acela de persoana” atunci cand iti exprima o situatie cu problemin care se afla, insa adevarul este ca puterea obisnuintei te tine prizonier in arepeat aceleasi greseli.Asadar, daca vrei rezultate diferite, atunci iesi din zona ta de obisnuinta siconfort si actioneaza diferit!

6.        Nu exista esec, exista doar feedback!

Cand ai un esec? Atunci cand te-ai hotarat sa nu mai inveti! Pentru ca pana atunci,orice esec este o lectie din care inveti ceva.Dealtfel, oamenii de success recunosc ca succesul apare atunci cand au terminatesecurile si asa cum spunea si Brian Souza: “cu cat ai mai multe esecuri cu atat te apropii mai tare de succes”Si pentru a fi un om de success este nevoie sa privesti orice esec ca descoperire aceva ce nu functioneaza si atitudinea ta sa fie pozitiva si optimista. Orice esecpoate fi un lucru neterminat din care ai invatat o lectie asa cum spunea RichardBranson: “am invatat mai multe din esecurile mele decat din reusitele mele”In acest fel, esecul poate fi un tovaras important in calatoria ta spre success,fericire si bunastare!

7.        Tu iti creezi viitorul chiar acum!

Un aspect important care face diferenta dintre oamenii de success si ceilalti esteacela de a fi orinetati spre present. Daca privesti spre trecut, atunci vei simticum istoria se repeat, iar tu vei fi prins intr-un ciclu interminabil de repetitii,insa daca privesti spre present, atunci vei gasi noi si noi modalitati de a-ti marisansele de reusita.Indiferent cat de greu ti-a fost in trecut, fiecare zi din present iti va oferisansa de a face noi alegeri si de a crea un alt viitor cu alte rezultate.
Iti multumesc pentru ca te-ai oprit din drumul tau si ai citit aceste randuriprin care poti incepe sa schimbi ceva ACUM…  si daca vrei sa imparti fericire ,iubire si acceptare da un share sau like.

Loredana Latis

Antrenorul tau pentru succes

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Cariera

Despre autor

Scris de

Sunt o persoana deschisa si iubesc oamenii, optimista si plina de incredere ca fiecare dintre noi are deja resursele interioare pentru a-si atinge visul. Telul meu in viata este sa facilitez calea oamenilor spre motivare, dezvoltare, descoperirea unicitatii si genialitatii lor, succes si fericire pentru a-si trai viata in impliniri, realizari si bucurii din iubirea de sine si de celalalt. Misiunea mea este sa ofer cat mai multor oameni instrumentele necesare transformarii vietii lor intr-una fericita, implinita si plina de succes. http://loredanalatis.ro

4 Comentarii

 1. Din pacate este adevarat: de cele mai multe ori pentru a avea succes trebuie ca dorinta ta de a reusi sa fie mai importanta decat orice altceva. Inclusiv mai importanta decat principiile morale, competitia reala, drepturile celorlalti sau respectarea legii. Cred ca vedem toti in jurul nostru care e calea spre succes.:( Intrebarea e: vrem cu adevarat ca aceasta sa fie calea? Sau vrem sa schimbam paradigma si sa putem spune: exista lucruri mult mai importante si mai valoroase decat dorinta noastra de a reusi. E important ca in drumul nostru spre succes sa ne stabilim de la inceput limitele peste care nu vom trece, lucrurile pe care nu le vom accepta in nici un caz desi ele ne-ar garanta reusita. Sa ne punem de acord actiunile cu propriile valori.
  La urma urmei si a rezista ispitelor este un succes. 🙂

 2. Draga Mirela,
  Din punctul meu de vedere, sa ai succes asa cum am descris mai sus este: Sa iti cunosti scopul in viata, Sa te dezvolti pentru a-ti atinge potentialul, Sa plantezi pomi de ale caror roade se vor bucura si altii, ceea ce pentru mine inseamna: sa atingi succesul respectandu-ti valorile si integritatea celorlalti…si chiar sa oferi ceva valoros celor din jur, fiindca succesul tau poate fi parte din mostenirea lasata omenirii…

 3. Dar motto-ul tot nu imi place.
  Cred ca Lincoln a spus si lucruri mai inteligente.
  In plus, in vremurile noastre, sper din tot sufletul ca vom gasi alte metode de a ne atinge obiectivele, nu razboiul.

 4. Desigur draga mea… si eu am incredere ca fiecare va gasi calea potrivita pentru a atinge succesul, fara razboi…
  Si e ok, iti multumesc din suflet!
  O seara minunata ca tine sa ai…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *