0 comentarii

“Va trece si asta”

Un imparat a cerut tuturor sfatuitorilor si inteleptilor sa vina cu un mesaj profund, dar format din putine cuvinte, pe care sa-l poarte permanent in inelul lui, sub un diamant, si pe care sa-l citeasca atunci cand vin timpuri dificile pentru el si sa se imbarbateze.
Nimeni n-a gasit un asemenea mesaj care sa incapa in cateva cuvinte.
Pana cand, un servitor apropiat, care, de cand parintii imparatului murisera, l-a crescut si slujit, a venit cu o bucatica de hartie si i-a spus sa nu citeasca acum, ci sa o puna sub piatra inelului pana cand va avea nevoie. I-a marturisit ca acele cuvinte i-au fost transmise candva de catre un om intelept.
Si acel timp a venit, vecinii i-au invadat granitele si imparatul a fost alungat.
Servitorul lui l-a indemnat sa citeasca biletelul. Era scris: “va trece si asta”.
Apoi tot el i-a sugerat sa-l puna inapoi in inel.
Peste un timp, imparatul si-a recapatat puterea, s-a mobilizat, si-a strans armata si si-a recastigat tinutul.
In culmea festivitatilor cu ocazia reintoarcerii la palat, servitorul a venit la el si i-a sugerat sa citeasca din nou mesajul. Imparatul nu intelegea de ce, doar fusese castigator, totul decurgea minunat.
Sfetnicul i-a marturisit ca acesta fusese tot sfatul batranului maestru. Imparatul a dat curs si a citit din nou. “Va trece si asta”. In el a aparut o intelegere si a zambit.
L-a chemat pe sfetnic langa el, la loc de cinste. Si l-a intrebat ce altceva mai stia de la acel maestru. Servitorul i-a raspuns ca ultima parte a mesajului era sa te uiti la tot ce este cu ochii celui care observa, nelasandu-te prins sau fixat in ceea ce aduce viata.

Am citit aceasta povestioara in weekend, intr-un moment in care simteam indoieli si lipsa unei semnificatii in sens mai mare. Ca intr-un puzzle, pricepeam utilitatea si intelesul pieselor din joc, importanta fiecarei parti, sa spunem, din istoria personala, relationari, evenimente, placute, provocatoare, toate legate intre ele, influentandu-se reciproc.
Ceea ce ma intrebam eu era legat de intentia celui care a “faurit” intregul puzzle.
Continuand totusi sa fac ceea ce cerea momentul, sa traduc la un workshop frumos, am observat ca urgenta primirii unui raspuns sau a indoielii ca gasesc unul, s-a evaporat.
Atentia pentru momentul prezent, ori neagatarea de starea “negativa” au permis energiei sa curga si perspectiva mi s-a schimbat.
De asemenea, imi aduc aminte ca am experimentat si partea cealalta de care pomeneste povestea, cand in plenitudinea bucuriei si entuziasmului, datorate unei stari, unei actiuni, sau ca urmare a unei intalniri, a aparut in mod intuitiv un mesaj, care invita la constientizarea faptului ca “va trece si asta”.

Ce daruri poate aduce acest mesaj? Pentru mine, impacare, echilibru si incredere in existenta.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *