2 comentarii

Un campion in fiecare dintre noi

Am folosit si folosesc in trainingurile si mesajele mele, de-a lungul timpului, analogii cu lumea sportului, nu doar pentru simplu fapt ca am practicat fotbal de performanta. Chiar le consider foarte potrivite pentru identificarea acelor atribute raspunzatoare de succesul fiecaruia in viata, fie ca este vorba de afaceri, relatii de vanzari sau orice altceva.

Orice campion se bazeaza pe anumite principii solide, aplicabile multor situatii din viata de zi cu zi. Campionii au grija de sanatatea lor, se antreneaza constant si fac schimbari atunci cand este necesar, isi doresc sa se autodepaseasca, au un spirit de echipa foarte dezvoltat, accepta sfaturi de la antrenor si poseda o inteligenta emotionala demna de urmat.

De multe ori realizarile sportive ale unei persoane sau echipe antreneaza schimbari mentale si atitudine in randul maselor. In unele situatii contribuie chiar la crearea identitatii unei natiuni. Si voi va puteti ridica abilitatile la un alt nivel, insusindu-va cunostintele unui sportive si aplicand principii sanatoase de viata pentru un destin mai bun.

Un mic exemplu. In 1913, un tanar sarac muncea intr-un club privat de golf, ca baiat de mingi, pentru doar cativa banuti pe zi. In fiecare zi i se amintea care este locul lui in viata, mai ales ca in acea perioada golful era considerat, in SUA un sport al oamenilor bogati, al elitelor. Un complex de imprejurari mai deosebite a facut, ca acest tanar, pe nume Francis Ouimet, sa se califice pentru prestigiosul turneu US Open. Cu o crosa si banii pentru taxa de participare imprumutate, acest tanar de 20 de ani i-a invins pe marii campioni ai lumii, inclusive pe Harry Vardon, castigatorul a sase titluri British Open. Nu avea nici bani, nici echipament si nu era sprijinit de nimeni, pana cand Eddie Lowery, un baiat de numai 10 ani, s-a desprins din multime si s-a oferit sa-I care geanta. Imaginati-va scena: campionii lumii la golf, in fata primei mingi, concurand impotriva unui tanar amator lipsit de experienta, conditie fizica, al carui echipament era carat de un baietel.

Timp de 3 zile, campionii lumii s-au intrecut, iar competitia s-a incheiat cu o finala intre Francis si Harry Vardon, una dintre cele mai frumoase finale din istoria golfului. Tanarul amator si baietelul care i-a fost alaturi l-au invins pe marele campion si au castigat trofeul US Open, iar Victoria lor a schimbat viziunea despre sport si mentalitatea intregii natiuni. Foarte curand, golful a devenit un sport atat de popular, incat foarte multi oameni il practica.

Uneori, este posibil sa va simtiti asa cum se simteau Francis si Eddie in fata primei mingi. Dar hai sa fim sinceri! Nimeni nu a venit pe lume invatat, dar cu totii avem o motivatie pentru ceva anume. Oamenii care se automotiveaza si trec peste obstacole incep sa traiasca succesul catre care tindeti si voi acum.

Jucati ca si cum Victoria ar fi a voastra, incepeti si incheiati fiecare zi in forta si ganditi-va la Francis si Eddie in fata terenului de golf, pregatindu-se pentru marea finala. Chiar daca teoretic, ar fi avut un million de motive sa creada ca vor pierde, au ramas concentrate, si-au continuat jocul si au castigat. A fost o victorie despre care multi ar spune ca a schimbat lumea.

A fost o victorie a unor campioni. Tu cand devii campion?

Motivatie!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Adrian este un tanar psiholog si vorbitor motivational. Prin tot ceea ce face profesional, el ajuta oamenii si organizatiile sa-si constientizeze nevoile, valorile si sa-si atinga obiectivele. http://ideileluiadi.ro

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *