0 comentarii

Tace una, tac toate

Nu ma satur sa ma minunez de limpezimea si impacarea cu care ma trateaza de fiecare data bunica mea, un om cu adevarat remarcabil.

Luna care vine implineste 94 de ani, “greu de numarat, daramite sa-i si porti”, dupa cum spune ea.
Cu fiece convorbire sau la fiecare intalnire, prin ceea ce-mi transmite, verbal si mai subtil, simt ca se mai aseaza un strat de intelegere si ca mai are loc o vindecare, fie legata de zestrea energetica si a conditionarilor preluate de mine, fie tintita sistemic.
De curand, am avut din nou acest privilegiu, prin intermediul spatiului pe care mi l-a pus la dispozitie. Doar privindu-ma, atunci cand prin ceea ce faceam ii restructuram parti care nu-i aduceau neaparat confortul, cum speram eu, si vorbind despre sine: “sa stii ca mie nu-mi prea place sa-mi schimbi ordinea”. Atat. Cu ton calm si participand in continuare la ce propuneam eu in contextul ei. Am realizat atunci si evaluand retrospectiv, ca aceasta fiinta, rareori a criticat o alta si i-a spus cum (altfel) ar trebui sa fie.
Minunat!

Ingaduinta de a fi, fara povara indemnului la schimbare, mai lesne de diagnosticat dinspre exterior si oricat de adecvat, imi indreapta atentia catre mine si catre ceea ce experiementez in moment. Sa deslusesc contorsiunile mintii mele imi poate fi stanjenitor si incomod, dar constientizarea mi-e astfel usurata. Si posibil, insotita deja de decizia de schimbare, integrata mult mai rapid si mai ecologic, decat prin consilierea unei alte realitati binevoitoare si atotstiutoare (prin simplul fapt ca e alta, diferita de a mea).
Altfel, fiecare “avem” tot ceea ce ne este necesar, procedural (programe si strategii) si prin instrumente (ganduri, comportamente, actiuni), prin acces la intuitie si la rezervorul resurselor proprii, pentru a intelege, comunica, lua decizii, ajusta, actiona.

Linistea si disponibilitatea unei fiinte (care nu are nimic de revendicat, nimic de reparat, nimic de implinit prin altul), sponsorizeaza si pune in valoare, trezeste si reimprospateaza calitati, convingeri, obiceiuri, hotarari, facilitand primordialul contact cu sinele.
(Ce altceva e coachingul?)

Iata cum, printr-o “sedinta” de viata asumata (pentru care sunt recunoscatoare, si pentru cat mai multe de acum inainte), ma gasesc in postura de beneficiar clarificat si impacat, la randul meu, cu ceea ce a avut nevoie sa emearga din anonimatul complex al inconstientului, sa fie lamurit si pus sau nu in aplicare, la discretia intentiei constiente.

Invitatia bunicii mele, cea mai recenta, s-a referit la concilierea cu sine si cu oricine, fara potca (cearta), prin limitarea aportului verbal indeosebi asupra altcuiva si mai totdeauna prea stufos si neancorat in prospetimea prezentului (dar bineinteles, fondat, inteligent, cunoscator).

Tace una, tac toate, intelesu-m-ai?

O excelenta metoda de oprit programul (robotul) si determinat prezenta. Verificata.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Spiritualitate

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *