0 comentarii

Orientare

Am citit mai demult un articol al domnului Andrei Plesu, despre necesitatea de a selecta ceea ce ne oferim spre lectura.
Mi-aduc aminte ca atunci mi-am confirmat o idee pe care o impartasisem unui prieten, vazandu-l cum se lasa purtat, citind, de curiozitati mai putin indreptate catre acumulari intregitoare.
(Bineinteles, fara a neglija si ignora orice aplecare, ca indicii spre zone adumbrite.)

Dupa cum interpretez eu, conteaza calitatea a ceea ce hotarasc sa introduc in minte prin intermediul materialelor pe care mi le furnizez. Cu scopul de a alimenta cat mai constient rezervorul din care se constituie prezentele si viitoarele ganduri, de orice fel.

Mi se intampla sa observ, precum un spectator perplex, cum se reproduc, haotic, obsesiv, fragmente din continuturile la care ma expun.
Fie auditive, din fondul sonor ales de mine sau din fundalul unor contexte exterioare, din conversatii voite sau tangentiale, vizuale (‘cadre de film’ in toata regula), kinestezice, etc, fie impreunate.
Aceasta perspectiva mi-a constituit nu atat o noutate in constientizarea invaziei pe caile simturilor, in solul fertil al mintii, cum spune don Miguel Ruiz in “Cele patru legaminte”, ci un punct de la care “ingerarea” senzoriala a devenit alegere asumata.

Beneficiul imediat al unei atare “diete echilibrate”, este fondul de liniste si armonie din care rasar intentiile, in care se formeaza gandurile, in care se contureaza deciziile si din care se intampla actiunile.
Fiecare dintre noi poate verifica in realitatea interna si in cea oglindita, adecvarea unor asemenea inclinatii catre atentie si selectare lucida.
In acest mod, ne putem oferi fara ocol raspunsuri si accepta stari si intamplari “nedorite” (nesomn, iritari, plictiseli, intalniri nesatisfacatoare, etc), care alcatuiesc tot atatea prilejuri magnetizante pentru personaje, actiuni si circumstante analoage.

Ma intreb in ce masura ne vom incredinta, din ce in ce mai putin, acestor vartejuri delirante fara a le verifica consistenta si adecvarea?
Iar datile viitoare, vom avea promptitudinea sa urmarim originea si impactul acestor dispozitii “trecatoare”, pentru a ne crea, realmente, imprejurarile potrivite noua?

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Carti si filme, Spiritualitate, Viziune

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *