0 comentarii

Spune-mi ce obiceiuri ai ca sa-ti spun cum e viata ta (II)

Lista articolelor din seria: Viata ta, obiceiurile tale

  1. Spune-mi ce obiceiuri ai ca sa-ti spun cum e viata ta (I)
  2. Spune-mi ce obiceiuri ai ca sa-ti spun cum e viata ta (II)

-continuare-

Spiritualitate

Cariera

Relatii

Bani

Sanatate

Iti vorbesc despre lucrurile repetitive pe care le faci in viata de zi cu zi si care iti pot creste eficienta personala sau te pot tine in loc.

De  cate ori te-ai intrebat daca activitatile pe care le intreprinzi de atata vreme  in viata de zi cu zi ajuta la dezvoltarea ta sau sunt o pierdere de vreme? Ca sa atingi performanta in orice domeniu al vietii tale ai nevoia de eficienta proprie.

Bun! Nu te las la greu am pentru tine pasi practici pe care ii poti aplica pentru a-ti dezvolta eficienta personala. Cu un mic exercititu de imaginatie si creativitate putem adapta aceste obiceiuri in toate domeniile vietii noastre .

Nu e obligatoriu bineinteles sa te dezvolti in fiecare zi, poti sa ramai unde esti, daca iti place mediocritatea si daca te multumesti cu putin, treaba ta. Daca te respecti si te iubesti stii unde vrei sa ajungi, si stii ca vrei sa ai success pe toate planurile. Meriti asta!

Sa incepem:

1.Scopurile de fiecare zi. Ai asa ceva? Ti-ai facut vreodata o lista cu ce vrei sa faci azi?

Pe plan personal,profesional, sentimental.Formuleaza  scopul, decide ce vrei sa faci si apoi fa lucru repectiv! Fara sa ai un punct central  précis devine mult prea usor sa cedezi unor lucruri care te distrag de la sarcina  propusa.

Fie ca iti propui sa ii spui iubitului ce te deranjeaza de ceva vreme, fie ca scopul tau astazi este sa sa iti rezolvi durerea de spate care te supara de vreo 2 saptamani, nu mai amana, programeaza ce vrei sa faci si fa-o!

2. Mai intai ce-I mai rau. Pentru a nu suporta tot felul de amanari invata cum sa abordezi cea mai neplacuta sarcina  propusa inca din primul moment al diminetii in loc sa-l tot programezi pentru mai tarziu. Aceasta mica victorie iti va da tonul pentru o zi productiva.

3. Perioadele de varf. Depisteaza care sunt momentele tale cele mai contructive si astfel programeaza cele mai importante saricni pentru acel moment al zilei.

4. Zonele No-Comment . Atunci cand trebuie sa te concentrezi  aloca din timpul tau, in acest scop intervalele in care sa nu te intrerupa nimeni. Alege pentru perioada in  care comunici cu altii, sarcini usoare si care suporta intreruperi.

5. Atunci cand te apuci de ceva identifica  punctual in care vrei sa ajungi inainte de a te opri din lucru.

6. Time management. Ofera-ti un interval de timp prestabilit , de obicei 30 minute functioneaza numai bine pentru a face o gaura  in timpul alocat unei sarcini. Nu-ti face griji cat de departe ajungi, acorda-ti cele 30 minute.

7. Fii matinal. Trezeste-te dis de dimineata poate chiar la ora 05:00  si apuca-te direct de treaba. Indeplineste cea mai importanta sarcina. Poti face mai multe inainte de ora 8 decat faci ceillati in restul zilei.

8.Petrece undeva intre 15-30 minute zilnic  facand lucruri lejere ca pentru incalzire. Apoi acorda celui mai dificil proiect al tau cateva ore. Apoi pentru a iesi din starea de lucru, energie petrece inca 15-20 minute facand lucuri lejere.

9. Mergi mai repede. Scrie mai repede. Pleaca acasa mai devreme

10. O modalitate de a reduce stresul este sa te ocupi de spatial de lucru. Daca acesta este curat si disciplinat vei putea reduce stresul si vei fi mai eficient.

Te las sa practici. Spune-mi ce obiceiuri ai si am sa-ti spun cine esti.

Pe curand

Cristina

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *