0 comentarii

Semnificatia culorilor in Personal Branding

La fiecare culoare in parte am evidentiat si culoarea complementara. Culorile complementare sunt culorile diametral opuse pe diagrama culorilor. Combinatiile culorilor complementare sunt cele mai reusite din punct de vedere cromatic deoarece se evidentieaza cel mai bine una pe cealalalta.

Odata definitivat un brand personal l-am putea evidentia mai bine si cu ajutorul culorilor. Culorile hainelor sau accesoriilor pe care le purtam pot reliefa cu succes atributele brandului propriu. Ele transmit aceasta in mod automat fara sa fie nevoie de alt efort din partea purtatorului. Pentru ca, culoarea respectiva sa fie asociata cu persoana ta de catre ceilalti este nevoie ca ori de cate ori esti vazut de catre acestia, sa ai asupra ta cel putin un articol de imbracaminte sau accesoriu colorat corespunzator. Desigur in functie de imprejurari ramane la latitudinea ta cata culoare poti sa folosesti.

Tabelul de mai sus are rolul de a te ajuta sa iti alegi cel mai bine culoarea care iti va evidentia corespunzator atributele brandului personal. Primul pas este sa descoperi in care categorie sunt majoritatea atributelor si trasaturilor specifice brandului tau, apoi conform tabelului poti afla cu usurinta si culoarea corespunzatoare acestora.

Semnificatiile culorilor la nivel subliminal sunt deosebit de importante si atunci cand avem o afacere si alegem culoarea unui logo sau al unui ambalaj in care ne vindem produsul. In aceeasi nota este important si in ce culori ne echipam propri angajatii. Marile companii stiu aceste lucruri foarte bine si de aceea in spatele fiecarui logo, sigle sau ambalaj se afla o munca de studiu si cercetare foarte laborioasa si costisitoare. Nu intamplator cand vezi culoarea verde te gandesti in mod automat la ceva natural, organic, tineresc, eco-friendly…etc. Garnier sau Land Rover sunt doar doua companii care vor sa transmita aceasta folosind culoarea respectiva. Ford, Skype, IBM, Intel, Nokia…..sunt alte companii care folosesc in logo culoarea albastru in intentia de a transmite atribute ca: profesionalism, calitate, incredere….etc. Credeti ca intamplator Coca-Cola este ambalata in rosu?

Culorile cat si capacitatea omului de a le vedea sunt lucruri extraordinare. Cu ajutorul lor ne putem colora viata asa cum dorim, schimbandu-ne totodata si starea de spirit. Mai ales cand suntem tineri cred ca cel mai mare deserviciu la acest capitol ni-l facem folosind in exces negrul. Negrul nu exprima nimic, sau nimic pozitiv. Puneti-va tineretea si personalitatea in valoare prin multitudinea de culori disponibile, dar folositi negrul cat mai putin cu putinta. Poate ca intradevar esti intr-o stare de spirit negativa, insa daca te imbraci in negru nu faci altceva decat sa iti accentuezi starea respectiva. Chiar asta vrei? De partea cui esti?

Culorile au o vibratie specifica, iar acest lucru iti poate afecta dispozitia in care te afli. Cine cunoaste acest aspect poate profita din plin. Un designer de calitate va recomanda intotdeauna ca un restaurant sau fast food sa fie zugravit in rosu, portocaliu, sau galben. Frecventa vibrationala a acestor culori stimuleaza apetitul, respectiv pofta de mancare. Total neinspirati sunt cei care decoreaza un restaurant sau chiar propria bucatarie in albastru sau verde, deoarece frecventa acestor culori s-a dovedit ca inhiba apetitul,(de oricare ar fi el deci nu sunt potrivite nici in dormitor ­čÖé ).

De multe ori dorim sa cumparam un buchet de trandafiri insa nu stim exact ce culoare sa alegem. Trebuie sa evitam greseala de a cumpara o culoare placuta noua si sa alegem culoarea potrivita tipului de mesaj care vrem sa-l transmitem. Pentru cei care nu cunosc semnificatiile culorilor trandafirilor, am sa le enumerez foarte pe scurt in cele ce urmeaza:

– rosu = dragoste

– portocaliu = dorinta

– alb = iubire inocenta

– galben = prietenie

– roz = multumesc

– violet = incantare/apreciere

Cred ca am evidentiat suficient importanta culorilor in viata noastra. Ar fi excelent daca am tine cont si de mesajul transmis atunci cand alegem un accesoriu vestimentar, culoarea unei masini sau zugravirea unui apartament / birou. De aceea sfatul meu este ca pe cat posibil sa nu va imbracati in culorile care va plac, ci in culorile care exprima cel mai bine temperamentul si mesajul dvs. Fiecare se naste pentru a aduce lumi un mesaj. Transmite-l pe al tau color!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *