0 comentarii

Poate!

Un om intelept a castigat o masina scumpa la loterie. Familia si prietenii l-au felicitat zgomotos: “Nemaipomenit! Esti un om norocos!”. El le-a raspuns cu un zambet: “Poate”.

Pentru o perioada a condus masina si s-a bucurat de ea. Intr-o zi un sofer baut i-a lovit masina iar omul s-a trezit la spital cu rani multiple. Cei din familie si prietenii au venit sa-l viziteze: “Ce nenoroc ti s-a intamplat!”. Omul din nou a zambit si le-a spus: “Poate”.

In timp ce era la spital, din cauza unei alunecari de teren, casa i-a fost daramata. Familia si prietenii i-au spus: “Ce norocos esti ca nu erai acasa!”. Din nou, el s-a multumit cu: “Poate”.

Vorbeam ieri cu o colega de breasla despre cat de “acerba” observam ca e activitatea mintii (mele). Ma refer la teserea nesfarsita a retelei de ganduri, de la un aspect la altul, fara nicio sau slaba legatura, sau dimpotriva, elaborand scenarii complexe, despre mine insami, despre ceilalti.
Cu ce efecte? De la dureri de cap la a uita si a evita prezentul.
Cu ce beneficii? De la a stimula apetitul pentru constructii imaginative la a decide o reorientare mai eficienta a energiei angajate in activitatea mentala.
Cine stie? Ca sa-mi citez o buna prietena.

Evident semnificatiile sunt proprii fiecaruia. In functie de ce ganduri intretine, ce cuvinte foloseste, ce actiuni incurajeaza, ce vis cladeste.
Cum ar fi daca, atunci cand ni se prezinta cu o catastrofica urmare sau desfasurare a unei intentii inca nepuse in plan, sau cu o judecata definitiva despre un neajuns al nostru sau al altora, sau cu o convingere care regreta si invita la tristete, sau chiar cu o stare de benefica entuziasmare, ne-am trata seriosul sir al gandurilor cu un echilibrant “Poate”?

Ar fi ceva diferit in starea noastra de sanatate, in concentrarea mintii catre o activitate efectiva, in exprimarea temperata a cuvintelor?

Poate!

Anca
Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *