0 comentarii

Poarta catre rai sau…

Un samurai vestit vine la un maestru sa-l intrebe: “Cum stiu care e poarta catre rai si care e poarta catre iad si cum gasesc poarta catre rai, pentru ca eu pe aceasta vreau sa intru?”
Maestrul se uita la el mirat: “Dar tu cine esti?” Si samuraiul ii raspunde mandru: “Sunt un mare samurai.”
Maestrul: “Da? ca mie mi se pare ca esti un cersetor!”
Auzind vorbele maestrului, samuraiul vede negru in fata ochilor, se infurie si-si scoate sabia gata sa-l pedepseasca pe maestru pentru aceste vorbe.
Iar maestrul ii spune: “Vezi, aceasta este poarta catre iad.”
Samuraiul simte cum toata furia se scurge, intelegand dintr-o data. Si isi baga sabia in teaca.
Si maestrul adauga: “Iar aceasta este poarta catre rai. Intr-o secunda poti sa treci de la iad la rai si invers.”

Din nou, dupa cum vad eu, diferenta consta in cat de prezenta sunt in fiecare clipa si cum aleg sa folosesc energia care se activeaza in functie de provocarile momentului.

Un om drag mie spunea: “in directia in care imi duc atentia, intr-acolo imi canalizez si energia.”

Atunci cand cineva spune sau nu spune, face sau nu face ceva ce eu astept, iar acest lucru ma deranjeaza, imi creeaza disconfort, am de ales: sa imi concentrez atentia pe “obiectul” de unde vine “pericolul” si sa accesez strategii prin care sa-l indepartez intr-un fel sau altul (furie, blamare, justificare, tristete, resemnare) sau sa-mi acord mie atentie, sa fiu prezenta in corpul meu, la senzatiile pe care mi le provoaca aceasta discutie si sa echilibrez si sa folosesc energia din interior in folosul meu. Sa fiu atenta sa respir, sa observ unde in corp resimt unda a ceea ce traiesc si sa constientizez ca sunt mult mai mult decat atat, aducand in atentie intregul corp, atat cu tensiuni dar si relaxat in alte zone.

Experiential impartasind, necesita atentie si exercitiu. Si bineinteles, intentie. De a avea grija ca ceea ce aduc in minte si corp (ganduri, emotii) si ceea ce exprim (cuvinte, actiuni, comportamente) sa propage armonie si calm. Cu motivatia ca acest mod onest si constient de a relationa cu mine si prin urmare cu ceilalti si cu mediul in care o fac, sa-mi inlesneasca contactul cu rezervorul infinit de resurse din interiorul meu (creativitate, intuitie, viziune, acceptare, iubire).

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *