2 comentarii

Personal Branding

Dintre multele miliarde de oameni care compun populatia intregii planete, esti unica si implicit cea mai buna varianta a ta. Efortul de a te creea si a te construi in calitate de fiinta independenta si cu respect de sine este una dintre cele mai mari provocari din viata ta. Nu sunt multi cei care se incumeta la un astfel de efort. Tu ca fiinta umana ai nevoie in permanenta de cunoastere care ulterior duce la evolutie.

Aceasta cunoastere nu se intampla pur si simplu, este absolut necesar un efort concentrat din partea ta. Daca nu faci aceasta, vei evolua totusi, insa nu in directia dorita de tine. Omul ca fiinta nu este in totalitate bun sau gata educat. Firea lucrurilor care ne caracterizeaza este de multe ori salbatica si violenta. In consecinta ne este mai usor sa facem rau decat bine. Ne este mai usor sa facem o remarca negativa decat una pozitiva. Ne este mai usor sa traim in minciuna decat sa infruntam adevarul.

Ne este mai usor sa aruncam o hartie pe jos cand nu ne mai trebuie decat sa ne deplasam cu ea in mana pana la un cos de gunoi……etc. Pentru a trai conform unui cod etic si moral este nevoie de un efort constient. Educatia primita in copilarie pune bazele formarii noastre ca adult, insa nu este suficient. Evolutia si complexitatea vietii ne aduce mereu in situatii noi de aceea cunoasterea si perfectionarea trebuie sa ne insoteasca in permanenta.

Personal branding, este o disciplina pe care o creezi tu pentru tine. In opinia mea, nu o poate face nimeni in locul tau. Desigur sunt deja carti si articole unde poti citi cum sa-ti creezi propriul brand, insa ele nu trebuie urmate litera cu litera. Nu uita ca esti unic. Ele au rolul de a-ti largi orizontul cunoasterii si de a te ajuta sa-ti formezi propriul tipar de gandire.  Ceea ce vei face in cele din urma trebuie sa fie rodul propriilor tale concluzii.

Aceasta este singura cale pentru a-ti creea un brand personal in care sa crezi si sa te regasesti. Altfel, te minti de unul singur si ai sa renunti cu prima ocazie. Cand in viata simti ca faci ceva nepotrivit, nu incerca prin diverse artificii sa te convingi sa-ti placa, ci cauta altceva. Oricum viata este o continua cautare.

Ce este de fapt un brand? Multi sunt tentati sa creada ca brand inseamna doar un nume. Insa este cu mult mai mult decat atat. Fiecare brand care se respecta are in spate o istorie si un set intreg de reguli si principii care il reprezinta si totodata il individualizeaza. Brandingul este un plan pe termen lung. Este asemeni unei carti de vizita mult mai complexa si care te reprezinta si ii ajuta pe ceilalti sa te recunoasca mai usor. Multe branduri au ca baza un logo insotit de o propozitie sugestiva. Beneficiile nu apar imediat, odata cu creearea brandului, insa daca esti perseverent si consecvent imaginii creeate, lumea incepe va incepe sa te recunoasca si sa vina catre tine.

Ce este un brand personal? Sau mai bine spus, tu ai un brand personal? Indiferent de ceea ce crezi te asigur ca ai, chiar si fara sa stii. Intr-un brand personal intra un cumul larg de aspecte caracteristice personalitatii si caracterului tau. Ele tin de felul in care gandesti, reactionezi, te imbraci, te porti…etc. Toate aceste aspecte fiind evidentiate de tine ori de cate ori ai ocazia, ajung sa te reprezinte in ochii celorlalti. Problema este ca de cele mai multe ori brandul personal al fiecaruia nu este gandit constient si aduceti-va aminte ca fara un efort voit avem tendinta naturala de a ne arata doar partea negativa, atat de prezenta in fiecare.

In consecinta aspectele care tin de brandul tau personal si care te reprezinta devin doar avertismente pentru ceilalti. Lumea intotdeauna va reactiona la brandul tau. Este de dorit ca reactia ei sa nu fi de genul: sper sa nu vorbesc niciodata ca X…sper sa nu arat niciodata ca X…sper sa nu ma imbrac niciodata ca X…sper sa nu fi niciodata ca X. Lumea intotdeauna te va cataloga dupa propriile ei principii.

Este placut sentimentul de a fi sau de a te purta doar asa cum iti vine tie, insa aceasta isi are anumite consecinte. In primul rand poate deranjezi sau agresezi verbal sau vizual pe cei din jurul tau, iar aceasta va reduce considerabil numarul celor care iti accepta prezenta.Omul este o fiinta sociala si mai devreme sau mai tarziu vei suferi din cauza aceasta.

Apoi in al doilea rand nu uita ca nu esti perfect. Unele dintre “preferintele” tale comportamentale iti pot dauna. Acest lucru devine mult mai grav daca esti si parinte, caz in care esti luat drept model in viata de catre copilul tau.

Toate acestea fiind spuse cred ca am evidentiat suficient rolul si importanta unui brand si respectiv a unui brand personal. Insa nimic din ce am discutat pana acum nu se compara cu ce vom discuta in continuare. A avea un brand alcatuit inconstient nu poarta nimic extraordinar in sine si de multe ori el este chiar negativ. Adevarata provocare si realizare in viata este sa iti construiesti propriul brand in deplina armonie cu ceea ce vrei sa fii si sa exprimi. Acest lucru va face ca imaginea ta sa nu mai fie una pur intamplatoare ci una gandita si creeata de tine.

Faptul de a avea creeat cu buna stiinta  un brand propriu cat si dedicarea de a-l urma nemijlocit se va transforma intr-o unealta perfecta cu ajutorul caruia te poti schimba fundamental. De multe ori incercam a ne schimba sau macar a ne corecta anumite aspecte care tin pe personalitatea proprie, insa adesea fara scucces sau cu rezultate de scurta durata.  Construirea unui brand personal este cel mai puternic instrument inventat vre-o data pentru aceasta sarcina anevoioasa. El poarta ceva magic. Mintea omeneasca este intotdeauna divizata si face foarte dificila acceptarea deplina a rezultatelor dorite. Aceasta se intampla deoarece unei minti nedisciplinate ii este foarte greu sa accepte o realitate negata de simturi. Introducerea constienta si repetata in retelele neuronale a aceluiasi tip de informatie va face ca in cele din urma creierul sa se plieze pe acel tipar de gandire urmarit. Prin construirea sau urmarea unui brand personal exact asta realizezi.

Aceasta introducere pe care tocmai a-ti citit-o a fost scrisa pe baza a doua motive. In primul rand am vrut sa scot in evidenta importanta creearii unui brand personal si in al doilea rand articolul respectiv deschide seria unor noi articole dedicate acestui subiect.Dupa cum stiti public cate un articol in fiecare saptamana, respectiv ziua de Vineri. In consecinta de acum inainte voi aborda saptamanal cate un subiect care tine de creearea propriului brand, ca gandire, vestimentatie, relationare, comportament…etc. Invatatorii cei mai buni sunt cei cu care imparti campul de lupta. Cu totii impartim acelasi camp si intotdeauna putem invata impreuna unii de la altii. De aceea astept si eventuale sugestii. Fiecare dintre noi isi poate face viata un vis insa doar impreuna putem transforma visul in realitate.

TRAIESTE-TI PASIUNEA!!!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

2 Comentarii

  1. Salut franz…..multumesc pentru aprecieri….trebuie sa te dezamagesc, Vineri nu va aparea nimic, in momentul in care am scris acest articol nu stiam ca echipa avantajla start va intra in pauza de sarbatori pana in ianuarie…..oricum am sa continui ceea ce am inceput si in anul viitor deoarece este un subiect foarte interesant si util……

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *