0 comentarii

Linia vietii

Ma inspir aici din serialul meu preferat pe care l-am revazut recent.
Un om de stiinta are o teorie potrivit careia cineva poate calatori in trecut sau in viitor in timpul propriei sale vieti. Si cu ajutorul tehnologiei si al geniului sau, isi pune in aplicare proiectul denumit “salt in timp”.
Intentia lui este de “a indrepta ceea ce a fost nepotrivit” la momentul respectiv in timp.
Astfel, el sare din viata in viata, luand infatisarea omului in viata caruia ajunge si schimband atat ganduri, convingeri cat si actiuni concrete, astfel incat istoria initiala este modificata “in bine”.


http://www.imdb.com/title/tt0096684/

Ce ma atrage pe mine la aceasta poveste?

Interpretarea pe care o dau eu este ca ne putem intoarce, mental, imaginativ, de-a lungul liniei propriei noastre vieti, sa privim dintr-o alta pespectiva, obiectiva, ca si cand am privi prin ochii altcuiva, plin de intelepciune si intelegere. Asa cum, in film, Sam este castigator al premiului Nobel pentru fizica, are nenumarate doctorate, este empatic, glumet, atletic, canta la pian si este cunoscator de arta. Are o tolba plina cu resurse pentru minte, corp, spirit, imi explic eu.
De asemenea, in calatorie este insotit de un prieten din timpul lui actual, pe care doar el il poate vedea, si care ii aduce informatii si il sprijina oportun.

Revenind la metafora mea, ne putem astfel aduce, intr-un moment anumit din timp pe care dorim sa-l vedem diferit, tot ce avem nevoie pentru a face aceasta: ganduri, calitati pe care le-am mai manifestat, persoane care sa ne sustina.
De unde ni le putem asigura? Din propriile noastre experiente. Avem nevoie de incredere? Sa cautam un exemplu din multitudinea de momente in care am simtit plenar aceasta incredere in sine si sa o activam in corpul nostru, sa o actualizam in situatia din trecut unde ne este necesara.
La fel si cu iubirea de sine, iubirea fata de ceilalti, acceptare, iertare, initiativa, bucurie, relaxare.

Facand aceasta, putem observa ca fara sa se schimbe contextul si experienta cu pricina, ne reformulam modul in care privim intamplarea initiala si convingerile care se formeaza si se rasfrang asupra intregului parcurs de viata.

La ce ma ajuta reformularea astfel tintita?
Sa folosesc lectiile pe care le-am extras din ce-am trait, sa ies din cercul mecanismului cunoscut si sa imi creez experiente proaspete si bazate pe claritate si constienta.

In timpul experimentarii situatiilor de viata provocatoare pentru “protagonistii” in viata carora se regaseste, o valoare imensa o aduc oamenii din jurul acestora, fara existenta, sprijinul, participarea carora, misiunea lui nu s-ar fi putut concretiza. Chiar daca unele din rolurile lor pot fi vazute ca potrivnice la inceput, pe parcurs, datorita interactiunii cu Sam, care ii investeste cu bunatate si deschidere, ajung sa se arate si sa se manifeste cu autenticitate.

In ultimul serial, Sam “sare” in propriul sau corp, ajungand intr-un bar in care se intalneste cu persoane in vietile carora a intrat, acestea purtand nume familiare (ale cunoscutilor din timpul lui “real”), si simtindu-se intrigat de toate aceste coincidente. Dorindu-si, “cerand” unei instante exterioare lui, sa se termine acesta calatorie si sa se intoarca acasa.
Iar barmanul, atotcunoscator, il indeamna sa se uite in oglinda, punandu-l fata in fata cu ideea ca el, Sam, este cel care a ales sa parcurga acest drum, si ca numai el poate decide daca si cum sa continue.
Deasemenea, ii valideaza actiunea, ilustrandu-i ca prin acest proiect, n-a atins favorabil numai vietile oamenilor in care a intrat ci si ale celor din jurul acestora, intocmai ca efectul unei pietricele aruncate intr-un lac si al undelor propagate de acesta miscare de inceput.
Desi in timpul experimentului avea convingerea ca o forta mai mare decat el il plaseaza exact acolo unde e nevoie, Sam are revelatia ca el este co-creatorul propriului destin. Prin alegerea de a da curs misiunii vietii lui si de a continua, a schimba sau a opri.

Un ultim element care m-a inspirat, este disponibilitatea de a actiona in acord cu intentia proiectului lui. Da, circumstantele exterioare erau menite sa-i testeze motivatia de a se pune in miscare. Iar actiunea aduce finalizare si fundament pentru a trece mai departe. Si de asemenea si intelegerea ca o initiativa gandita si razgandita poate parea mai dificila decat se dovedeste ulterior prin desfasurarea propriu-zisa.

Acestea find impartasite, sa ne fie cu bucurie si cu manifestarea darurilor noastre!

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *