0 comentarii

Fiecare cu roata lui…

Zela e prietena mea. E o hamsterita draguta ce traieste in cusca ei preferata.  Acolo are tot ce-i trebuie : mancare, apa si nelipsitul carusel. Zelei ii place la nebunie  roata.

-Buna Zeluto,ce faci?- o intreb eu curios, pe dragalasa mea prietena…
Stiti ea nu vorbeste. Scoate niste chitaituri simpatice! Dar eu inteleg ce-mi spune. Are doar vreo 10 tipuri de chitaieli, din care sapte sunt foarte scurte.

Sa revenim ! Zela se spala de zor cu labutele, pe fata, pe burta, semn ca se pregatea sa faca ceva important pentru ea.
-Da’ ce faci Zelo,te duci undeva?
-Ici-ici… Ici-ici!- chitaia preocupata Zela.
-Aaaaah ! Te duci la servici?… Drum bun Zelo ! Si multe “succesuri”! – ii urai eu din toata inima.

Si Zela pleca la servici. Da! Nu glumesc de loc ! Avea orele ei fixe cand facea asta ! Ce lucra Zela? Ooooo ! Lucra mult si cu efort. Nu asa ! Zela cand muncea, o facea cu simt de raspundere… Se urca in  roata, si dai,si dai …si dai, din piciorusele ei micute! Si da, roata se invartea,daaa!… Da’pe loc !
Bine!… Zela nu stia asta ! Si chiar daca ar fi stiut, nu i-ar fi pasat ! Ca avea datorii…daaa ! Asa zicea ea!

-Datz,datz…-  chitaia uneori, rosie de suparare la mine…Ce intelegeam eu,nemernicul fara inima ! Ea avea datorii si basta! Si dai ! Si dai din piciorusele ei dolofanioare si cracanate!…
Da,era cam …adica arunca asa picioarele cand mergea…cred ca fusese rata in alta viata ! O rata tare dragalasa!… Si rotita se invartea ! Se invartea !…

Cand obosea, Zela cobora din  roata, bea niste apa si manca vreo doua graunte… Zela nu manca mult ! Nuuu!…Dar o facea destul de des… iar daca ai fi facut socoteala la sfarsitul saptamanii… Dar nu conta ! Zela manca si bea ea…desi cam mult ,era de proasta calitate, asa ca ieseai ieftin cu ea !

-Imi placea din cand in cand, sa o privesc pe Zela cum invarteste la roata. Avea ora ei fixa cand termina! Cobora din carusel, si se aseza cu burtica ei micuta si rotunjoara in sus…

—Otz,otz…- mai apuca sa chitaie. Adica e obosita,traduceam eu . Cand mai dadea spasmic din vreun piciorus,insemna ca o dor tare picioarele. Era semn ca trebuia sa-si ia medicamentele, fara de care ar fi fost…doamne fereste,moarta!
Cand deschidea ochii aia mici ca doua margaritarele…Avea Zela niste ochisori de-ar fi dat pe spate si un sobolan mare,ce vorbim noi de hamsteri…!

-Atz,atz!- chitaia fericita Zela. Da! Asta insemna ca Zela e fericita si multumita de serviciul ei si ca si-a facut datoria din plin! Datoria?!…Daaa,avea ea un fix cu datoriile! Ce vrei ? Fiecare cu ce-i place!

-Chi,chi ? – ma privea intrebatoare uneori.
-De unde sa stiu eu,Zelo ! -adica ma intreba cam cati km a facut in ziua aia ! Eu de unde sa stiu…o priveam din cand in cand…ce,eu sa fiu atent la roata ei? O aveam si eu p-amea!…

-Hic,hic! – mi se iteau falcile la ceafa si dadeam de zor din picioare ca roata sa se invarta.  Si priveam din cusca mea,un cap blond, imens cat o casa, care ma privea curios, cu niste ochi verzi si mari!

 

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Specialist in comunicare si PR, profesor de economie, trainer si mentor la Institutul Noua Constiinta, initiator al programului de educatie non-formala “Traieste Viata”, pentru copii, adolescenti si adulti: VIVA CE – Vindeca Viata prin Creativitate, INTRAVITA – Instrumente pentru Transformarea Vietii, Scoala Bunei-Cuviinte, Scoala Parintilor, Relationarea, Scoala Micului Ecologist, Scoala Prosperitatii, Arta de a fi Lider in Viata Ta, etc. Autor de poezie si proza: “Dincolo de roluri…”, “Povesti pentru trezit copiii Mici si mari”. Care sunt secretele? Care sunt misterele? Simplitatea!... Simplitatea este Secretul! http://mariansabo.com/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *