Tocmai m-am uitat la un interviu cu dr. Bruce Lipton. O incantare.
Invitatie la informatie consistenta, o alta perspectiva de a privi teoria evolutiei, mai degraba ca evolutie in constiinta, lasand la o parte diferentele aparente dintre celule (fiecare din noi) si organismul la alcatuirea caruia participam efectiv (umanitatea), decat ca evolutie guvernata de lupta pentru supravietuire a celui mai puternic, care ne duce, conform studiilor si evidentelor, catre extinctie.
Din nou, devin alertata de mesajul de a face distinctie intre mintea constienta si programele inconstiente inregistrate in primii 6 ani de viata si care ruleaza continuu si ne conduc viata, 95 % din timp.
Imi rasuna puternic un lucru spus, pe care il redau dupa cum a ajuns la mine: Vrei sa stii ce programe din mintea conditionata te conduc? Uita-te in jur, la cum arata viata ta acum. Si vei vedea de ce nu creezi ceea ce iti doresti. Pentru ca la “volan” sunt perceptiile, convingerile preluate si puse in practica cu statornicie, in timp ce atentia noastra calatoreste neobosita, intre trecut si viitor, intre calcule si proiecte, in loc sa fie prezenta pas cu pas, moment de moment.
Solutia ar fi sa ne intoarcem si sa reprogramam acele strategii, pentru ca din ce in ce mai mult, atunci cand mintea constienta nu e atenta la ceea ce intampla in momentul “acum”, pe fundal se se deruleze programele voite.
Cum? Cu intentie clara. Prin ce modalitati functioneaza pentru fiecare din noi.
Mai spune inca ceva exceptionalul dr. Lipton care mi-a indicat o proverbiala musca pe caciula: cand mi-e usor si totul decurge fara efort, inseamna ca ceea ce manifest e in acord cu programele din mintea conditionata. Cand ceea ce intentionez sa fac (sa ajustez, sa schimb, sa fac diferit, sa adopt alt comportament), indeosebi, devine anevoios, e un semn de dezacord cu “mostenirea” automata, cu ceea ce pun in aplicare in proportie covarsitoare si nici macar nu-mi apartine.
Foarte interesanta schimbare de semnificatie. Daca pana acum obisnuiam sa demasc actiunile care necesita efort ca fiind strategii care nu-mi apartin si deci un barometru pentru “incolo nu (mai)…”, ce observ acum este ca le pot folosi benefic. Pe post de “verde” pentru “trecerea” catre a actiona si manifesta ceea ce cu adevarat doresc.
Ce frumos si simplu spune iarasi, pornind de la un experiment facut cu ani in urma, in care celule identice, puse in mediu chimic diferit, se dezvolta in consecinta. Daca un mediu este neprielnic pentru celulele respective, ce e de facut? Caut un medicament pe care sa li-l administrez pentru a indeparta efectele? Nu. Aleg sa iau celulele din acel mediu si le plasez intr-un mediu favorabil.
Putem oare sa facem acelasi lucru cu noi si pentru noi?
Atat si mult mult mai mult.
Anca
Anca Rugina
www.activeliving.ro
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!
|
|
|
Haha, ce coincidenta, e cam exact ce-mi dadeam eu seama ziele astea. E foarte bine de bagat la cap treaba asta. Multumesc pentru articol, Anca. 🙂
Cu drag, multumesc si eu, Catalin.